• Alexandru Rafila (PSD) a declarat că Vlad Voiculescu s-a dovedit total incapabil să gestioneze pandemia de coronavirus.
  • Rafila: Este un gest de responsabilitate a premierului. Vine târziu, e adevărat. Nu cred că USR-PLUS vor ieși de la guvernare.
  • Ministrul sănătății Vlad Voiculescu a fost demis, miercuri, de premierul Florin Cîțu, în urma discuțiilor avute cu Dan Barna, liderul USR PLUS.

Alexandru Rafila, deputat PSD și singurul reprezentat al României în cadrul OMS, a declarat, miercuri, că Vlad Voiculescu s-a dovedit total incapabil să gestioneze pandemia de coronavirus, iar demiterea sa din funcție este ”un gest de responsabilitate a premierului” care totuși, vine târziu.

„Considerăm că este perfect justificată schimbarea doamnei Moldovan din funcție. (…) PSD a solicitat acest lucru nu pentru că Vlad Voiculescu era de la USR PLUS, ci pentru că rolul lui, ca ministrul al Sănătății, era să răspundă nevoilor populației din România în gestionarea acestei pandemii, s-a dovedit a fi total incapabil să o facă. Prima moțiune simplă care a fost inițial respinsă, cu o mică majoritate a trebuit depusă din nou zilele trecute. Se pare că evidența faptelor a depășit orice fel de închipuire și, practic, am ajuns în situația în care Ministerul Sănătății funcționa în afara Guvernului României, așa cum funcționa, de fapt, în afara nevoii de asigurare a serviciilor medicale”, a declarat Rafila, miercuri, pe holurile parlamentului.

„Eu consider că este un gest de responsabilitate a prim-ministrului”

Rafila a mai spus că revocarea lui Vlad Voiculescu este „un gest de responsabilitate a prim-ministrului”.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

„(…) Moțiunea simplă nu mai are obiect, nu poți să supui la vot un act împotriva unei persoane care nu mai este ministru. Eu consider că este un gest de responsabilitate a prim-ministrului. Vine târziu, e adevărat. Ceea ce s-a întâmplat în ultimele luni a dus la pierderea controlului pandemiei și probabil că văzând acest lucru, prim-ministrul a acționat”, a declarat Rafila, miercuri, pe holurile parlamentului.