• Liderul opoziţiei ruse a anunţat că se va întoarce în ţară
  • Navalnîi s-a simţit rău în august, în timpul unui zbor din Siberia spre Moscova
  • Președintele rus Vladimir Putin a spus că, dacă agenții de informații ruși ar fi vrut să-l omoare pe domnul Navalny, „am fi terminat treaba”

Liderul opoziției ruse Alexei Navalny, care învinovățește Kremlinul pentru că l-a otrăvit, se va întoarce la Moscova duminică.

„Nu s-a pus niciodată problema de a reveni sau nu. Pentru că nu am plecat niciodată. M-am trezit în Germania, într-o cutie de terapie intensivă. Duminică, 17 ianuarie, mă voi întoarce acasă”, a scris Alexei Navalny pe Twitter.

Alexei Navalny, în vârstă de 44 de ani, s-a simțit rău în august, în timpul unui zbor din Siberia spre Moscova. Navalny a ajuns într-un spital din Germania, iar reprezentanții Guvernului german declarau că a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din grupul Novichok.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

Ulterior, Alexey Navalny l-a acuzat pe președintele rus Vladimir Putin că se află în spatele otrăvirii sale: „Afirm că Putin se află în spatele acestei infracțiuni, nu am altă versiune a ceea ce s-a întâmplat”.

Moscova a negat orice implicare. Președintele rus Vladimir Putin a spus că, dacă agenții de informații ruși ar fi vrut să-l omoare pe domnul Navalny, „am fi terminat treaba”.