Alexei Navalnîi a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare. Semnul pe care i l-a arătat soției la aflarea sentinței

  • Alexei Navalnîi a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare
  • Susţinătorii lui Navalnîi au fost chemați la protest în timpul audierilor
  • Navalnî i-a arătat o inimă soției sale Yulia, aflată în sală.

UPDATE 19.25: Alexei Navalnîi rămâne în închisoare

Tribunalul a decis ca Alexei Navalnîi să rămână în închisoare pentru 3 ani și jumătate.

În timpul pronunțării deciziei, Navalnîi i-a arătat o inimă soției sale, aflată în sală.

Pedeapsa pe care acesta o va executa este de 2 ani și jumătate, doarece instanța a luat în calcul anul pe care Navalnîi la petrecut în arest la domiciliu.

Navalnîi a fost reținut în urmă cu două săptămâni la întoarcerea sa la Moscova de la Berlin, acuzat că nu și-a îndeplinit condițiile de eliberare condiționată în temeiul unei sentințe cu suspendare din 2014 pentru delapidare – caz pe care l-a respins ca motivat politic.

Știre inițială

Alexei Navalnîi ar putea fi condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare.

Tribunalul va analiza astăzi cererea închisorii din Moscova. În acest caz susţinătorii lui Alexei Navalnîi sunt chemaţi să protesteze în faţa judecătoriei din Moscova, în timpul audierilor.

Peste 5.300 de manifestanţi au fost arestaţi duminică în timpul protestelor.

„Ai condamnat manifestaţiile, iar Rusia a răspuns şi a spus că este o intervenţie gravă, sugerând că noi suntem în spatele ei.”, explică Andrea Mitchell, corespondent NBC la Washington DC.

Guvernul Rus face o mare greşeală, crezând că este despre noi. Nu este. Este despre ei. Este despre Guvern. Este despre frustrarea proporului rus faţă de corupţie şi cleptocraţie.”, a spus Anthony Blinken, secretarul de stat al Statelor Unite.

Kremlinul spune că Moscova va ignora comentariile lui Blinken despre neregulile protestelor.