• Alexei Navalnîi le-a cerut joi rușilor să participe la alegerile parlamentare de luna viitoare.
  • Navalnîi speră să reducă marja de victorie a Rusiei Unite și să îi provoace o potențială problemă în locuri precum Moscova și Sankt Petersburg.
  • Navalnîi se află în închisoare din luna februarie, când a fost condamnat la doi ani şi jumătate de detenţie.

Alexei Navalnîi le-a cerut joi rușilor să participe la alegerile parlamentare de luna viitoare pentru a încerca să diminueze dominația politică a partidului Rusia Unită, relatează Reuters.

Campania, care le cere oamenilor să voteze pentru anumiți candidați considerați a avea cele mai mari șanse de a învinge candidatul Rusiei Unite într-o anumită zonă, este una dintre ultimele mijloace de care dispun Navalnîi și aliații săi după ce, în vara acestui an, mișcarea sa a fost declarată ilegală ca fiind „extremistă”.

Propriilor săi aliați le este interzisă participarea, iar Rusia Unită, care îl susține pe președintele Vladimir Putin, este de așteptat să câștige alegerile din 17-19 septembrie, în ciuda unei scăderi de durată a popularității sale.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Cu toate acestea, Navalnîi speră să reducă marja de victorie a Rusiei Unite și să îi provoace o potențială problemă în locuri precum Moscova și Sankt Petersburg, unde manifestările anti-Kremlin sunt în mod tradițional mai puternice.

„Au declarat jumătate din țară ca fiind extremiști pentru a acapara toate circumscripțiile electorale…”, a scris Navalnîi într-o postare pe Instagram publicată cu o zi înainte de aniversarea unui an de la otrăvirea sa cu ceea ce Occidentul a spus că a fost un agent neurotoxic de uz militar, lucru pe care Rusia l-a respins ca fiind o campanie occidentală de denigrare împotriva sa.

„Nu i-au lăsat pe candidații puternici (să participe) la alegeri. Acum, chiar și cei care nu sunt atât de puternici sunt eliminați din cursă”, a spus el, făcând apel la susținători să se înscrie pentru a participa.

De când a fost încarcerat în februarie pentru doi ani şi jumătate pentru încălcarea condițiilor de eliberare condiționată în urma unei condamnări pe care el o numește inventată, Navalnîi a încercat să rămână în contact cu susţinătorii săi prin intermediul postărilor pe rețelele de socializare transmise avocaților săi care îl vizitează în închisoare.