• Biroul Electoral Central a respins alianța formată din USR, PMP și Forța Dreptei.
  • Cele trei partide vor contesta decizia BEC la ÎCCJ.
  • Drulă: „Act de agresiune politică” și „de lașitate și dispreț.

Biroul Electoral Central a respins azi alianța politică „Dreapta Unită”, formată din USR, PMP și Forța Dreptei. Cele trei partide consideră această situație „abuzivă, anticonstituțională și antidemocratică” și anunță că vor contesta decizia la Instanța Supremă.

Cum s-a ajuns la această situație?

Reprezentantul PSD în Biroul Electoral Central a cerut astăzi respingerea protocolului de constituire a alianței electorale Dreapta Unită, o alianță formată din PMP, USR și Forța Dreptei. Partide ale căror președinți sunt: Eugen Tomac, Cătălin Drulă și Ludovic Orban. Este o decizie luată astăzi și care a fost adusă la cunoștința celor trei președinți.

Cum au reacționat partidele din alianța „Dreapta Unită”?

Cele trei partide au transmis un comunicat comun în care spun că această decizie va fi contestată la Înalta Curte de Casație și Justiție. De altfel, Cătălin Drulă, președintele USR, a chemat astăzi susținătorii Alianței de Dreapta în Piața Universității pentru strângerea semnăturilor pentru candidatura din 9 iunie și a spus că această decizie a BEC este una anti-democratică și care calcă democrația în picioare pentru ca coaliția PSD-PNL să păstreze puterea. Nu este uitat nici Klaus Iohannis, spune că „statul mafiot patronat de Klaus Iohannis îi este frică de Dreapta Unită și de aceea a ajuns la această decizie”. De asemenea, Eugen Tomac spune și el că este un derapaj democratic această decizie luată de BEC, un derapaj democratic cum nu s-a mai întâmplat după 1989 până în prezent. Cei de la de la Forța Dreptei au reacționat nu prin vocea președintelui lor, Ludovic Orban, ci printr-un comunicat în care aduc aminte despre alte decizii similare luate în anii trecuți, în urma cărora, Înalta Curte de Casație și Justiție a luat decizii favorabile partidelor care au cerut anularea deciziei.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Citește și