• Mandatul de percheziție desecretizat de la Mar-a-Lago i-a alarmat pe unii din orbita lui Trump, a declarat Josh Dawsey, reporter la WaPo, pentru MSNBC.
  • Mandatul a dezvăluit că Departamentul de Justiție investighează dacă Trump a încălcat trei legi.
  • Acum, a spus Dawsey, aliații lui Trump se adăpostesc de ancheta explozivă.

Aliați ai fostului președinte Donald Trump, alarmați și șocați de detaliile din mandatul de percheziție de la Mar-a-Lago desecretizat și de recepția bunurilor, încep să se distanțeze și să se facă dispăruți în ultimele zile, potrivit jurnalistului de investigații politice Josh Dawsey de la The Washington Post.

Alarma a crescut în ultimele zile când vorbești cu consilierii fostului președinte, a declarat Dawsey, în cadrul unei emisiuni la MSNBC vineri seară, potrivit HuffPost.

Unii dintre ei încearcă acum să se facă dispăruți”, refuzând să îl apere pe Trump și speră să stea cât mai departe de asta, a spus Dawsey.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Dawsey a spus că anumiți consilieri s-au declarat șocați când a avut loc raidul de la Mar-a-Lago, luni. Dar, pe măsură ce au apărut mai multe detalii despre amploarea a ceea ce Trump ținea acolo, acel șoc s-a transformat în alarmă, a adăugat el.

Într-adevăr, grupul Freedom Caucus al membrilor republicani conservatori din Camera Reprezentanților a Camerei Reprezentanților a anulat în grabă o conferință de presă vineri pentru a discuta despre percheziția FBI la proprietatea lui Trump din Florida. Decizia a fost luată după ce procurorul general Merrick Garland a anunțat că a cerut unei instanțe să desigileze mandatul de percheziție al FBI.

Condus de Jim Jordan din Pennslyvania, din partea Pennsylvaniei, Freedom Caucus include unii dintre cei mai mari susținători ai politici lui Trump, printre care Marjorie Taylor Greene din Georgia, Lauren Boebert din Colorado și Matt Gaetz din Florida.

Agenții federali au găsit săptămâna aceasta 11 seturi de documente clasificate de la Mar-a-Lago, etichetate ca fiind confidențiale, secrete și strict secrete. O listă de inventar a obiectelor recuperate includea, de asemenea, ordinul lui Trump de comutare a pedepsei cu închisoarea a strategului republican Roger Stone, informații despre președintele Franței și dosare cu fotografii.

Dawsey a declarat că există persoane din orbita lui Trump care sunt destul de apropiate de el și care sunt oarecum în întuneric” cu privire la ceea ce se întâmplă în spatele scenei.

Mandatul de percheziție desecretizat a dezvăluit că Departamentul de Justiție investighează dacă fostul președinte Donald Trump a încălcat trei legi – una dintre ele fiind o fațetă cheie a Legii spionajului. Însă, a declarat reporterul de la The Washington Post, anumiți consilieri se așteaptă ca Trump să reușească o evadare de tip Houdini pentru a nu fi tras la răspundere.