Aliatul lui Putin: Aprovizionarea cu arme către Ucraina va duce la o catastrofă globală

razboi Ucraina
  • Un aliat apropiat al președintelui Vladimir Putin a declarat duminică că livrările de arme ofensive către Kiev vor duce la o catastrofă globală.
  • Viaceslav Volodin a avertizat că sprijinul acordat Ucrainei de către Statele Unite și NATO conduce lumea spre un război teribil.”
  • Comentariile lui Volodin au urmat unei amenințări similare lansate săptămâna trecută de Dmitri Medvedev, fostul prim-ministru și președinte al Rusiei.

Un aliat apropiat al președintelui Vladimir Putin a declarat duminică că livrările de arme ofensive către Ucraina, care amenință teritoriile Rusiei, vor duce la o catastrofă globală și vor face ca argumentele împotriva folosirii armelor de distrugere în masă să devină de nesusținut. Viaceslav Volodin, președintele Dumei – camera inferioară a parlamentului rus – a avertizat că sprijinul acordat Ucrainei de către Statele Unite și NATO conduce lumea spre un război teribil.”

Dacă Washingtonul și țările NATO furnizează arme care vor fi folosite pentru a lovi orașe civile și vor încerca să pună stăpânire pe teritoriile noastre, așa cum amenință, acest lucru va duce la măsuri de represalii folosind arme mai puternice”, a declarat Volodin pe aplicația de mesagerie Telegram.

Argumentele conform cărora puterile nucleare nu au folosit anterior arme de distrugere în masă în conflicte locale sunt nesustenabile. Pentru că aceste state nu s-au confruntat cu o situație în care exista o amenințare la adresa securității cetățenilor lor și a integrității teritoriale a țării.”

Săptămâna trecută, aliații occidentali au promis miliarde de dolari în arme pentru Ucraina, deși nu au reușit să convingă Germania să ridice dreptul de veto privind furnizarea de tancuri de luptă Leopard fabricate în Germania, care sunt deținute de o serie de națiuni NATO, dar al căror transfer către Ucraina necesită aprobarea Berlinului.

De la invazia sa din 24 februarie, pe care a prezentat-o ca apărându-se de un Occident agresiv, Rusia a preluat controlul asupra unor părți din Ucraina și a declarat că nu le va returna niciodată. Kievul a declarat că restabilirea integrității teritoriale a Ucrainei nu este deschisă la negocieri. Comentariile lui Volodin au urmat unei amenințări similare lansate săptămâna trecută de Dmitri Medvedev, fostul prim-ministru și președinte al Rusiei.

Volodin, în vârstă de 58 de ani, este președinte al camerei inferioare, Duma de Stat, din 2016, după ce anterior a deținut un rol important în administrația prezidențială. În calitate de membru al Consiliului de Securitate al lui Putin, el are acces regulat la președinte.

Livrările de arme ofensive către regimul de la Kiev vor duce la o catastrofă globală”, a declarat el.