• Primarul Sectorului 1 al Capitalei pune autoritățile în gardă
  • Clotilde Armand a cerut stare de alertă, după ce gunoaiele au fost lăsate din nou să se adune pe străzi
  • Alin Stoica: „Decizia de stare de alertă poate fi luată pe 30 de zile”

Primarul Sectorului 1 al Capitalei pune autoritățile în gardă. Clotilde Armand a cerut stare de alertă, după ce gunoaiele au fost lăsate din nou să se adune pe străzi. Prefectul a convocat vineri în ședintă experți sanitari și de mediu.

„Am solicitat și DSP și DGSA și Gărzii de Mediu să facă o analiză, să ne prezinte analiza respectivă, și în funcție de dumnealor atunci putem să răspundem Sectorului 1 dacă este cazul sau nu să dăm curs unei astfel de solicitări. (…) Trebuie să se identifice un risc real la adresa sănătății populației sau la funcționarea unor instituții”, a declarat Alin Stoica.

„Comitetul Local poate să ia o astfel de măsură cu încuviințarea prefectului. Trebuie un acord din partea instituției Prefectului pentru ca acea decizie de stare de alertă să fie luată. Decizia finală se ia în Comitetul Local cu acordul prefectului. (…) Eu sper că analiza va fi gata în următoarele zile. Cel mai târziu, luni, să am un răspuns din partea instituțiilor”, a adăugat Alin Stoica.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ

Alin Stoica a explicat că starea de alertă nu va permite rezilierea contractului cu firma de salubritate, dar va permite înlăturarea posibilului pericol la adresa sănătății populației.