Alin Stoica: Prefectura București nu respectă termenele pentru intrarea în noul scenariu pentru valul 4

prefectura bucurești Sursa foto: Facebook / Guvernul României
  • Alin Stoica: Prefectura București nu respectă termenele pentru intrarea în noul scenariu.
  • Rata de infectare de 3/1000 a fost atinsă în data de 22 septembrie, la ora 10.
  • Termenul a expirat, iar noile măsuri nu sunt nici acum în vigoare în Bucureşti.

Este pentru prima dată de la începutul pandemiei când Prefectura Bucureşti nu respectă termenele pentru intrarea în noul scenariu, acuză fostul prefect Alin Stoica: „vinovaţii nu trebuie căutaţi în Prefectură, ci în rândul politicienilor care intervin”.

„Prefectura, sub presiune politică, nu respectă termenele legale pentru constatarea intrării în scenariul prevăzut de lege în cazul depăşirii ratei de infectare de 3/1000! Rata de infectare de 3/1000 a fost atinsă în data de 22 septembrie, la ora 10, conform celor publicate pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti! Asta înseamnă că în 48 de ore, adică până azi, la ora 10, CMBSU, la convocarea Prefectului, ar fi trebuit să constate intrarea în noul scenariu!”, transmite fostul prefect al Capitalei, Alin Stoica.

Potrivit acestuia, termenul a expirat, iar noile măsuri nu sunt nici acum în vigoare în Bucureşti.

„Cred că este prima dată când acest lucru se întâmplă, de la începutul pandemiei! Vinovaţii nu trebuie căutaţi în Prefectură, ei sigur îşi fac treaba corect, ci în rândurile politicienilor care intervin într-un proces tehnic, menit să protejeze sănătatea bucureştenilor”, adaugă fostul prefect.

Rata de infectare este, vineri, de 3,77 la mie în Bucureşti. Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că se întruneşte pentru a decide noi restricţii.