• Alis Grasu, managerul Centrului de Ambulanță București-Ilfov a fost invitată la Marius Tucă Show
  • Alis Grasu: „Am învățat să iubesc urgența, este ca un virus
  • Alis Grasu: „Populația dădea dovadă de reticineță. Le era teamă când ne vedea în combinezon, dar încet, încet ne-am obișnuit

Alis Grasu, managerul Centrului de Ambulanță București-Ilfov, resimte acut toate simptomele acestui sistem depășit. Și-a făcut timp, printre picături, să vină la Marius Tucă Show.

Aceasta a discutat despre ce înseamnă să te lupți cu mortea, zi de zi, despre cât de importantă este sincronizarea și profesionalismul în slujba ambulațierilor, dar și care a fost impactul pandemiei de coronavirus asupra sistemului de sănătate.

„Imediat după Revoluție am luat un post la ambulanță prin concurs. Am învățat să iubesc urgența, este ca un virus. Cei care iubesc cu adevărat salvarea, rămân acolo, nu pleacă. Este o medicină diferită de aceea din spital. Este o meserie a omului la el acasă. Trebuie să dai tot ce e mai bun din tine. Să te lupți cu moartea acolo unde nu e nimeni de lângă tine. Nu am fost șef dintr-o dată, am trecut prin toate etapele. Trebuie să ai un caracter special în meseria asta. Am facut teren în jur de 18 ani, nici acum nu s-au vindecat bătăturile din palme, noi căram targa, suntem o echipă”, a precizat Alis Grasu.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Impactul pandemiei de coronavirus asupra sistemului medical de urgență

„Nu știam ce înseamnă, nu ne-am gândit că o să dureze atât, ne-am gândit că vom sfârși repede. Eram pregătiți, avem echipamente de protecție, mii de măști, sute de combinezoane. Am făcut față primelor momente. Nu ne gândeam că e așa de lungă, dar nu ne-a găsit descoperiți. Populația dădea dovadă de reticeneță. Le era teamă când ne vedeau în combinezon, dar încet, încet ne-am obișnuit. Cei care au făcut-o riguros, au fost păziți în toată acestă perioadă. Am așteptat vaccinarea. Mare parte a colegilor s-au vaccinat cu a doua a doză.”, a mai adăugat Alis Grasu.