• „Președintele Iohannis a arătat ostilitate față de USR PLUS”.
  • „E grav că noua coaliție PNL – PSD vorbește despre republică parlamentară. Iohannis sper să nu fie ultimul președinte ales prin vot direct. Românii au dreptul să-și aleagă președintele”.
  • „În ultimele luni, Președintele a pierdut multă încredere a românilor. Cred că există o notă de vanitate a președintelui. Este o coalizare a vechii politici românești. (…) Acum se păstrează cumetriile și lupta veche pe ciolan.”.
  • „Noi avem un posibil candidat pentru Cotroceni, poate chiar mai mulți”.

„Toți românii înțeleg că este o luptă pe ciolan. Este o criză politică și una sanitară. Deciziile le orchestrează inclusiv președintele României. Atitudinea clasei politice se transpune la nivelul populației. Ideea de relaxare a dus la compromiterea campaniei de vaccinare. Din cauza Guvernului, românii și-au scăzut interesul pentru vaccinare. (…) În numirea procurorilor, președintele a avut o implicare directă. Pentru Iohannis este inacceptabil când ai un ministru al Justiției care vine cu propriile păreri. Președintele a arătat ostilitate față de USR PLUS. Noi am condiționat revenirea la guvernare de reforme. (…)”, a declarat vicepreședintele USR PLUS, Allen Coliban, în emisiunea OFF/OnTheRecord, pe Aleph News, analizând ce se întâmplă pe scena politică.

„A existat o unanimitate în USR ca să mergem pe principii. Noi nu am ajuns în Guvern ca să ne ținem de scaune. A fost un sistem similar „pixului lui Dragnea”. Dacă vom dovedi că suntem capabili să administrăm, vom crește.
În 2012 noi eram în stradă și protestam, acum suntem în Parlament. Noi trebuie să convingem că acesta este drumul corect. Important este să creezi tensiunea care să miște lucrurile”
, spune Coliban.

Despre intențiile PNL – PSD de modificare a Constituției, instaurare a republicii parlamentare și lupta prezidențială din 2024, Allen Coliban crede că românii vor să-și aleagă prin vot direct președintele iar coaliția PNL – PSD va face dificilă coalizarea Dreptei în jurul unui candidat comun pentru Președinție:

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII

E grav că noua coaliție PNL – PSD vorbește despre republică parlamentară. Iohannis sper să nu fie ultimul președinte ales prin vot direct. Românii au dreptul să-și aleagă președintele. În 2014, am stat ore la Bratislava să-l votez pe Klaus Iohannis. L-am votat pe președinte cu foarte multă speranță. Și în 2019 l-am votat. În ultimele luni, președintele a pierdut multă încredere a românilor. Cred că există o notă de vanitate a președintelui. Este o coalizare a vechii politici românești. Sunt și mizele celor 80 de miliarde de euro din PNRR. Acum se păstrează cumetriile și lupta veche pe ciolan. (…) Noi avem un posibil candidat pentru Cotroceni, poate chiar mai mulți. Noi nu avem de împărțit nimic cu nimeni. Aș fi curios să văd ce propunere ale PNL în mariajul cu PSD pentru Cotroceni. Coaliția PNL – PSD va face dificil parcursul candidaților la Președinție al celor două partide ale Dreptei. Un candidat comun la Președinție al PSD – PNL ar fi tragicomic. Noi la USR PLUS n-am pierdut electorat, dar nici nu am crescut”.