• Premierul Florin Cîțu a anunțat, miercuri, că alocațiile și pensiile se vor mări.
  • Anunțul vine la scurt timp după ce Guvernul a luat decizia de a îngheța salariile bugetariilor.
  • Alocaţiile de stat pentru copii vor fi majorate cu 20%.
  • Liderul PSD a lansat un atac dur, pe Facebook.

Premierul Florin Cîțu a declarat după ședința de Guvern de miercuri că alocațiile de stat pentru copii și pensiile se vor mări. Majorarea alocațiilor pentru copii va fi de 20%. Astfel, pentru copii cu vârsta între 0-2 ani: vor crește cu 73,8 lei. Alocațiile vor fi de 443,8 lei: pentru copii cu vârsta între 2-18 ani: vor crește cu 37 lei. Alocațiile vor fi de 222 lei.

Surse guvernamentale au declarat pe G4Media.ro că alocațiile copiilor vor crește cu 10% din ianuarie 2021 și cu încă 10% din august. Premierul Cîțu a afirmat că pe actuala construcție bugetară creșterea cu 20% a alocațiilor este sustenabilă, dar decizia nu este a Guvernului, ci a Parlamentului.

„Pot să vă spun ceea ce am făcut până acum. Despre creșteri vom vorbi când se va întâmpla, nu pot să fac speculații acum”, a spus premierul.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Ciolacu a ieșit la atac

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, atacă Guvernul Cîțu, afirmând că nu dă „doi bani” pe creșterea salariilor, pe mărirea pensiilor, dar nu a crezut că va avea „atâta josnicie să mințiți privind în ochii a milioane de copii”.

„Am înțeles că nu dați doi bani pe ideea de a crește salariile românilor – nici a celor plătiți cu lefuri mici, în sectorul privat și nicidecum a bugetarilor! Am înțeles că nu vă interesează să le dați pensionarilor măcar șansa de a-și păstra nivelul de trai, amânând la nesfârșit majorările de pensii. Însă nu credeam că veți avea atâta josnicie să mințiți privind în ochii a milioane de copii! Înaintea alegerilor ați promis că le dublați alocațiile – nu în toamna acestui an, cum propusese PSD și votase Parlamentul- ci în tranșe semestriale de câte 20%, până în 2022. Azi, ați arătat țării că și dublarea alocațiilor a fost o farsă sinistră!”, scrie Marcel Ciolacu pe Facebook.