• Misiunile de salvare au loc în momentul transmiterii acestei știri.
  • Poliția vorbește despre „un dezastru”.
  • Răniții au fost transportați la spital. Nu există date exacte despre numărul victimelor.
  • Gjerdrum are 6.800 de locuitori. În Ask, unde a avut loc alunecarea de teren, sunt aproximativ 5.000 de oameni.

UPDATE

UPDATE 23:54 Cautările continuă pe timp de noapte: 10 persoane au dispărut

Căutările în Norvegia continuă pe timpul nopții. 10 persoane au dispărut, printre ei fiind și copii.

UPDATE, ora 21: 1.500 de persoane au evacuate până la această oră.

Trei case au fost înghițite azi. Poliția declară că a evacuat și o casă de bătrâni din Gjerdrum, deoarece se află în zona roșie. Au fost raportați 11 răniți. Potrivit companiei de electricitate Elvia, 629 de gospodării din zonă sunt fără electricitate. Politia a transmis: „Putem spune cu o certitudine destul de mare că există oameni în zona alunecărilor de teren. Operatiunile de salvare foarte dificile, se realizează în principal prin aer”.

Recomandări

CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
NE IA A.I.-UL JOBUL?
TU CREZI ÎN MANIFESTARE?
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
CÂT DE SUSTENABILĂ E AFACEREA TA?

UPDATE, ora 17: Zece persoane au fost rănite, dintre care una este în stare gravă.

Până acum, autoritățile norvegiene au anunțat că 15 persoane sunt date dispărute și că operațiunea de salvare continuă. NVE spune că alunecarea de teren este încă în desfășurare și că există pericolul ca mai multe case să se prăbușească. Până în prezent, 700 de persoane au fost evacuate în legătură cu alunecarea de teren. Hotelul Olavsgaard, din Skedsmo, este folosit ca centru de evacuare.

Sute de persoane au fost evacuate și mai multe sunt rănite în urma unei alunecări de teren care s-a produs în localitatea norvegiană Ask. Echipe de salvatori intervin și încă nu este clar dacă există persoane decedate. Zeci de case sunt distruse, iar accesul în zona afectată a fost interzis.

Alunecarea de teren a fost anunțată, miercuri, la ora locală 04:00, scrie presa norvegiană. Alunecarea de teren a a avut loc în regiunea Gjerdrum, din Romerike.

Poliția vorbește despre „un dezastru”. Mai multe persoane au fost rănite și au fost transportate la spital.

O casă de bătrâni a fost evacuată și există o operațiune de evacuare în dinamică pentru casele care se află în zona afectată.

La fața locului intervin numeroase echipe de la armată, poliție, Crucea Roșie și voluntari. Persoanele primesc îngijiri la fața locului și apoi sunt transportate la spitalele din regiune.

Mai multe spitale sunt pregătite și sunt gata să trateze persoanele rănite. Spitalul Universitar Oslo (OUS) a primit primul pacient în jurul orei 06:30.

Suntem în alertă roșie, ceea ce înseamnă că apelăm la resurse și înființăm echipe chirurgicale. Ne pregătim pentru un număr mare de pacienți”, spune purtătorul de cuvânt al spitalului, Anders Bayer.

Premierul Norvegiei a transmis un mesaj de solidaritate. „Mă doare să văd cum forțele naturii au devastat Gjerdrum. Gândurile mele se îndreaptă către toți cei afectați de alunecarea de teren. Acum este important ca serviciile de urgență să-și facă treaba”, a scris Erna Solberg, pe Twitter.