• Consiliul Europei discută soarta certificatului de vaccinare
  • Germania și Franța, sceptice în privința certificatelor de vaccinare
  • Ungaria, prima țară UE care aprobă vaccinul rusesc
  • Amazon îi cere lui Biden să prioritizeze vaccinarea angajaților „esențiali”

Vești noi de pe frontul vaccinării. Consiliul Europei discută dacă va spune pas pașaportului de imunizare. Ședința de la Strasbourg a început la ora 18 – prin videoconferință – iar un anunț cu privire la ideea promovată de Grecia și Spania e așteptat de europeni! Germania și Franța sunt printre țările sceptice cu privire la certificatul de vaccinat. La fel e și România.

Până acum, șeful Consiliului Europei, Charles Michel, a spus că „implementarea unei astfel de măsuri ar fi prea rapidă și ar putea da impresia că vaccinarea este obligatorie”.

România este, cel puțin declarativ, împotriva certificatului. „Poate exista, dar nu poate fi folosit pentru a călători. Să împărțim populația Europei în două nu mi se pare un lucru bun”, a spus Klaus Iohannis în urmă cu câteva zile.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

Până să afle dacă vor avea nevoie de pașaport de vaccinare, vecinii maghiari caută vaccinuri în toate direcțile. Sunt primii europeni care au aprobat serul Sputnik V, făcut de ruși. Anunță că ministrul lor de externe va merge la Moscova pentru a discuta un acord de cumpărare. Rusia susține că Sputnik are o eficiență de 92%. Și vaccinul chinezesc e pe lista maghiarilor.

Iar peste ocean, Amazon îi cere lui Joe Biden să-i vaccineze angajații. Lucrătorii esențiali din domeniul distribuției trebuie imunizați – susține compania într-o scrisoare trimisă noului președinte. Amazon are 800.000 de angajați în Statele Unite.

Retailerul german Lild va acorda prime celor care se vaccinează. Deocamdată, decizia Lidl se aplică doar în SUA, prima este de 200 de dolari.