Ambasada României în Statele Unite ale Americii încurajează o strângere de fonduri, pentru a-i ajuta pe refugiații din Ucraina

KYIV, UKRAINE - FEBRUARY 24: People take shelter in a metro station in Kyiv, Ukraine on February 24, 2022. Air raid sirens rang out in downtown Kyiv today as cities across Ukraine were hit with what Ukrainian officials said were Russian missile strikes and artillery. - Russian President announced a military operation in Ukraine on February 24, 2022, with explosions heard soon after across the country and its foreign minister warning a "full-scale invasion" was underway. VIACHESLAV RATYNSKYI / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Ambasada României în Statele Unite ale Americii încurajează o strângere de fonduri, pentru a-i ajuta pe refugiații din Ucraina. Comunităție din români ce sunt stabilite peste ocean sunt încurajate să facă donații. De asemenea, li s-a cerut ajutorul și companiilor și organizațiilor religioase.

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Andrei Muraru, a făcut, deja, prima sa donație. Banii vor merge către Ukrainian Peace Fund, organizat de Romanian United Fund. Donațiile pot fi făcute prin intermediul acestui link: https://www.romanianunitedfund.org/ukrainian_peace_fund.

Sunt momente tragice în care trebuie să ne gândim la copiii, la femeile și la bărbații ucraineni, care nu au altă soluție decât să fugă din calea războiului și a terorii. România oferă asistență umanitară și este pregătită să facă față consecințelor umanitare generate de acest conflict nedorit”, a spus Andrei Muraru.

Peste 150 de militari din diferite structuri de putere din Ucraina s-au predat

Ministerul rus al Apărării din Ucraina a declarat, vineri, că forțele aeriene ruse au preluat joi controlul deplin asupra teritoriului din zona centralei nucleare de la Cernobîl.

„S-a ajuns la un acord cu militarii batalionului din Ucraina de protecție a centralelor nucleare cu privire la securitatea comună a unităților de putere și a sarcofagului. Fondul radioactiv este normal. Personalul CNE continuă să întrețină instalațiile în regim normal și să monitorizeze situația radioactivă.

82 de soldați ucraineni și-au depus armele și s-au predat în zona Insulei Snake (regiunea Odesa), își iau un abonament refuzând să participe la lupte, iar în viitorul apropiat aceștia se vor înapoia familiilor lor”, a declarat, vineri, ministerul rus al Apărării.

Exit mobile version