• Ambasada SUA și-a deschis porțile pentru invitați.
  • La primire au stat adjunctul Șefului Misiunii Diplomatice SUA, împreună cu soția sa.
  • Ciucă: SUA rămân cel mai apropiat aliat militar al nostru.

Pe 4 iulie se împlinesc 246 de ani de la semnarea Declarației de Independență a SUA. Pentru a imortaliza momentul, Ambasada SUA și-a deschis porțile în avans.

Ieri seară, zeci de invitați – miniștri, demnitari sau parteneri – au sărbătorit alături de diplomați americani chiar în Capitala României.

Premierul României a ținut un discurs la petrecerea ambasadei. Nicolae Ciucă a vorbit despre relația dintre SUA și România.

Recomandări

CIOLACU PROMITE SOLIDARITATE UCRAINEI
CE CALITĂȚI ARE BĂRBATUL IDEAL
UCRAINA REZISTĂ DE DOI ANI
FIICA LUI OBAMA ÎȘI SCHIMBĂ NUMELE
CORPUL LUI NAVALNÎI A FOST PREDAT FAMILIEI
DOI ANI DE RĂZBOI ÎN UCRAINA

„Statele Unite ale Americii rămân cel mai apropiat aliat militar al nostru, la fel cum NATO rămâne principalul garant al păcii și securității pentru toți membrii săi. Salut cu această ocazie specială decizia SUA de a suplimenta prezența trupelor americane în România cu încă 5.000 de militari, dovadă concretă, oferită la momentul potrivit privind soliditatea garanțiilor de care România beneficiază în cadrul parteneriatului nostru strategic”, a declarat premierul României.

Ciucă a amintit și despre îngrijorările privind conflictul militar din Ucraina.

„Cel mai bun mod de a răspunde unei asemenea provocări este acționând împreună, uniți, ca o singură comunitate euro-atlantică de valori și idealuri. România este și va rămâne un susținător ferm al unității trans-atlantice.”, a mai adăugat Nicolae Ciucă.