• Convoiul ONU a fost atacat
  • Un soldat italian și șoferul convoiului și-au pierdut și ei viața în urma atacului
  • Atacul a avut loc, luni, lângă Goma, la granița cu Rwanda

Ambasadorul Italiei în Republica Democrată Congo și alte două persoane au murit într-un atac asupra unui convoi al Organizației Națiunilor Unite în estul RDC, scrie The Guardian.

Convoiul a fost atacat luni dimineață în timpul unei tentative de răpire în apropierea orașului Kanyamahoro, la câțiva kilometri nord de capitala regională Goma, au anunțat autoritățile din parcul național Virunga.

Ambasadorul italian, Luca Attanasio, și un polițist militar care călătorea cu el au fost uciși, a declarat ministerul italian de externe într-un comunicat.

Parcul a anunțat că două persoane din convoi au fost ucise iar ambasadorul este rănit. A treia persoană ucisă a fost un șofer, au spus surse diplomatice.

Nu a fost clar imediat cine se află în spatele atacului și nu a existat nicio revendicare imediată a responsabilității.

„Ministerul de Externe confirmă decesul, astăzi, la Goma, a ambasadorului italian în Republica Democrată Congo, Luca Attanasio, și a unui polițist din Carabinieri”, se arată în comunicatul ministerului italian de externe.

Attanasio a murit în spitalul Monusco din Goma.

Potrivit site-ului web al ministerului, Attanasio era șeful misiunii Italiei din Kinshasa din 2017 și a fost numit ambasador în 2019.

Zeci de grupuri armate operează în zona și în jurul Virunga, care se află de-a lungul granițelor cu Rwanda și Uganda.