• Rusia trimite rachete Iskander în Belarus, amenințând Ucraina și NATO.
  • Iskander poate transporta focoase nucleare până la 500 km.
  • Rusia construiește depozite speciale pentru arme nucleare în Belarus.

Rusia își arată mușchii nucleari în Belarus, unde a trimis rachete Iskander capabile să transporte focoase nucleare.

Aceste rachete, fabricate exclusiv în Rusia, se recunosc după roțile duble și compartimentul dreptunghiular de lansare. Președintele Putin a anunțat cu mândrie acest transfer, sporind riscul unui atac nuclear din Belarus asupra Ucrainei sau chiar a statelor membre NATO, precum Polonia.

Rachetele rusești Iskander precum cele văzute în acest material mediatic de pe WSJ, sunt capabile să lanseze focoase nucleare.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE

Au apărut pe terenurile de antrenament militar din Belarus, deoarece Rusia își propune să-și extindă capacitățile nucleare acolo. Rachetele Iskander sunt fabricate numai în Rusia. Se disting prin setul dublu de roți de pe șasiul principal și acest compartiment dreptunghiular din care lansează racheta.

Președintele rus, Vladimir Putin, s-a lăudat în mod repetat cu transferul lor în Belarus, sporind amenințarea unui atac nuclear de acolo.

Apoi, în februarie 2023, imagini din presa de stat din același loc arată soldați beloruși care se antrenează acolo cu rachete Iskander aprovizionate de ruși. La câteva mile distanță de acest teren de antrenament, în iulie 2023, putem vedea un garaj pentru a depozita unele dintre lansatoarele rusești. Garajul nu exista în august 2022. În altă parte din districtul Asipovichy, observatorii de arme nucleare au început să monitorizeze o altă unitate de depozitare în primăvara anului 2023 după ce un raport de informații american scurs a dezvăluit că Rusia se gândește să găzduiască focoase nucleare, potrivit naratorului de la Wall Street Journal.