• Pe 8 noiembrie, 7.000 de oameni s-au înghesuit în templul Yetev Lev din Williamsburg pentru a sărbători nunta lui Yoel Teitelbaum, nepotul marelui rabin de Satmar, Aaron Teitelman
  • Primarul a amendat Sinagoga Yetev Lev din cartierul Williamsburg cu 15.000 de dolari
  • Bill de Blasio, primarul New York-ului: „A fost atât de iresponsabil, așa că vor exista consecințe pentru oamenii care au lăsat ca acest eveniment să aibă loc“.

Zilele trecute îți povesteam despre nunta hasidică a lui Yoel Teitelbaum, nepotul marelui rabin de Satmar, Aaron Teitelman, care a avut loc în templul Yetev Lev din Williamsburg și la care au participat 7.000 de oameni. Invitații, evrei ultra-ortodocși, nu doar că nu au respectat numărul maxim permis într-un spațiu închis, ci au sfidat regulile anti-COVID nepurtând mască și nerespectând distanțarea socială.

Te întrebai dacă au scăpat basma curată? Ei bine, află că nu. Sinagoga Yetev Lev din cartierul Williamsburg a fost amendată cu 15.000 de dolari și a primit un avertisment privind închiderea lăcașului de cult, scrie nytimes.com.

Bill de Blasio, primarul New York-ului, a confirmat aplicarea unei „amenzi usturătoare“: „Se pare că a existat un efort total deliberat de a ascunde evenimentul, ceea ce face ca lucrurile să fie şi mai inacceptabile. A fost atât de iresponsabil, așa că vor exista consecințe pentru oamenii care au lăsat ca acest eveniment să aibă loc“.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Este inacceptabil ca oamenii să organizeze un eveniment atât de mare ținând cont că promovează transmiterea virusului“, a spus și şeful serviciilor de sănătate din New York.

Deși nunta a avut loc pe 8 noiembrie, imagini de la eveniment, în care invitații cântă și dansează, au apărut săptămâna trecută. Organizatorii au povestit că „pregătirile au fost făcute în secret și discret, pentru a nu atrage atenția străinilor. În ultimele săptămâni, organizatorii au lucrat necontenit pentru a aranja totul în cel mai bun mod posibil. Toate informațiile despre nuntă au fost transmise din gură în gură, fără notificări scrise, fără afișe pe pereții sinagogii, fără invitații trimise prin poștă și nici măcar un articol în nicio publicație“.