• Autoritățile din Taiwan au amendat un bărbat, cu 3.500 de dolari, pentru că a încălcat timp de 8 secunde regulile carantinei.
  • Bărbatul se afla în carantină, într-un hotel.

Autoritățile din Tawian au fost nemiloase față de un bărbat care a sfidat regulile carantinei timp de opt secunde. Bărbatul, un muncitor imigrant din Filipine, se afla în carantină într-un hotel din orașul Kaohsiung. Acesta a decis, la un momendat, să iasă din cameră pe coridorul hotelului, dar a fost surprins de camerele de supraveghere.

Imediat, personalul hotelului l-au văzut pe monitoare și au apelat de urgență Departamentul Sănătății din oraș. Așadar, cele opt secunde de „libertate” bifate de filipinez, pe coridorul hotelului, i-au adus o amendă de 100.000 de dolari taiwanezi, echivalentul a 3.500 de dolari americani, potrivit CNN.

56 de hoteluri pentru carantină, în Tawian

Conform regulilor de carantină din Taiwan, oamenii nu au voie să părăsească camerele de hotel. În prezent, există 56 de hoteluri pentru carantină, având o capacitate de 3.000 de camere.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI

Sursa citată mai precizează că Taiwanul a abordat execelnt pandemia Covid-19 și că nu a avut nevoie să ia măsuri stricte de carantină și nici să restricționeze libertățile civile, spre deosebire de China continentală.

Taiwan are o populație de 23 milioane de locuitori și a înregistrat până acum doar 716 cazuri de coronavirus și șapte decese, potrivit datelor furnizate de Universitatea Johns Hopkins.