• Apar primele sancțiuni la spitalul din Reșița.
  • Aproape 20.000 de lei trebuie să plătească managerul și toți ceilalți însărcinați să aibă grijă de bolnavi
  • În Staționarul 3 al Spitalului Județean Reșița sunt doar pacienți COVID

Apar primele sancțiuni la spitalul din Reșița. În pozele apărute pe internet se pot vedea pacienţi dezbrăcaţi lăsaţi singuri pe holurile spitalului, o mizerie de nedescris şi chiar un sac negru, în care s-ar afla un pacient decedat, plasat pe unul dintre paturile spitalului.

Petronela Axinte, corespondent Aleph News: „Cea mai mare amendă a primit-o managerul unității, așa cum era de așteptat – Alina Stancovici a primit o amendă de 10.000 de lei pentru neefectuarea periodică sau după necesitate, a lucrărilor de igienizare și a reparațiilor. Asistentele șefe de la pneumologie și boli infecțioase au fost sancționate amândouă cu câte 2.000 de lei, pentru nerespectarea protocoalelor și a măsurilor de precauție.

La fel, a fost amendată și o infirmieră, dar cei de la Inspecția Sanitară, pentru că ei au făcut aceste verificări, au găsit nereguli și în ceea ce privește gestionarea deșeurilor medicale de la pacienții Covid, aici o asistentă a fost amendată pentru asta cu 2.400 lei, dar verificările nu s-au încheiat.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

Vor fi controale și în zilele următoare, când va ajunge la Reșița, și o echipă de la Ministerul Sănătății. Această echipă va face verificări atât la Spitalul Județean, cât și la DSP a județului Caraș-Severin, pentru a verifica modul în care angajații și-au îndeplinit atribuțiile de serviciu în acest caz”

Doar 20 de mii de lei amendă de la DSP pentru directorul spitalului de la Reșița, unde bolnavii sunt tratați inuman.

Pacienții stau pe holuri, pe jumătate dezbrăcaţi, iar într-un salon, câțiva bolnavi stau lângă un cadavru.

Alina Stancovici, direcotrul spitalului, are o grămadă de explicații: că sunt puțini angajați și clădirea e veche, cu ferestre care nu se închid.

În corpul de spital unde se petrec grozăviile sunt tratați bolnavii de COVID.
Inclusiv cei cu probleme psihice. Vasile Sturz, comisar la Organizaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului, este revoltat:

Vasile Sturz: „E îngrozitor ce imagini am putut să văd într-un spital judueţean. Nişte oameni care indiferent ce boală au, că sunt preluaţi de la un spital de psihiatrie. Consider că aceşti oameni au dreptul la aceeaşi demnitate, ca şi ceilalţi pacienţi. Să se bucure de aceleaşi drepturi prevăzute în Constituţia României, la fel ca orice cetăţean al acestei ţări.

În secția cu pricina există 7 medici, dintre care 2 sunt în izolare, 42 de asistente, dintre care 2 sunt în concediu de maternitate și alte 10 în izolare, 20 de infirmiere, dintre care 6 trebuie să rămână în izolare la domiciliu și 2 îngrijitori.

Personalul medical este insuficient, epuizat, iar o parte din acesta este infectat. Toată treaba se face în costume de protecţie care nu asigură un grad de confort nici vara, nici iarna