• Donald Trump le-a ordonat forţelor de ordine să aresteze orice persoană care vandalizează statui sau alte monumente istorice.
  • El a spus că toţi cei care vor fi prinşi riscă 10 ani de închisoare.
  • Măsurile pot fi aplicate şi retroactiv.

„Am autorizat guvernul federal să aresteze pe oricine vandalizează sau distruge orice monument, statuie sau alte proprietăţi federale din Statele Unite. Fără excepţie! Veţi face până la 10 ani de închisoare, conform Legii pentru conservarea memoriei veteranilor“, a scris preşedintele pe contul său de Twitter.

În urma protestelor #BlackLivesMatter, zeci de monumente asociate sclaviei sau colonizării au fost vizate distruse sau vandalizate.

Un val de mitinguri a cuprins Statele Unite începând cu 25 mai, ziua în care George Floyd, un bărbat de culoare în vârstă de 46 de ani, a fost ucis de un ofiţer de poliţie din Minneapolis, Minnesota.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

De atunci, monumentele din epoca războiului civil sau cele asociate discriminării şi colonizării nativilor americani de către europeni au fost sparte, dărâmate, vopsite sau “împodobite” cu lanţuri, cătuşe, sfori şi alte simboluri ale sclaviei.