• Un nou recensământ se va face în 2021
  • Ultimul recensământ din România a avut loc în 2011
  • Vei fi sancționat cu amendă dacă nu participi

2021 se anunță un an al faptelor mărețe. La anul se va organiza un nou recensământ al populației și locuințelor din România. Iar prezența este obligatorie. Ultimul a avut loc în 2011.

Sunt trei categorii de oameni: în prima categorie intră persoanele cu cetățenie română, străină sau fără cetățenie, dar cu reședință obligatorie în România. A doua categorie sunt persoanele cu cetățenie română, cu domiciliul în România, dar cu reședință în altă țară pentru o perioadă mai mică de 12 luni. În a treia categorie intră persoanele cu cetățenie română care lucrează în domeniul diplomatic, atât în România, cât și în străinătate. De asemenea, mai intră aici și membrii armatei naționale de oriunde din lume, cetățenii români membri ai echipajelor navelor, aeronavelor și platformelor plutitoare și personalul bazelor științifice naționale.

Amenzile sunt între 1.000 și 3.000 de lei în cazul în care nu participăm. Recensământul o să aibă loc în perioada iulie-noiembrie anul viitor. În perioada august- septembrie 2021 se va realiza colectarea online a înregistrărilor individuale și a celor referitoare la locuințe, clădiri și gospodării.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC