• Ministrul de Interne spune că nepurtarea măștii în spații închise va fi sancționată
  • Marcel Vela a declarat că se lucrează la un Ordin prin care se va reglementa fapta, dar și penalizarea acesteia
  • Ministrul nu a oferit date certe privind cuantumul amenzilor

Marcel Vela a mers în inspecție la Vama Nădlac, acolo unde, de câteva zile, există probleme la intrarea în țară, din cauza numărului mare de cetațeni care vor sa se întoarcă în România. Ministrul a dat asigurări că totul se va rezolva prin deschiderea a încă 5 puncte de trecere, pentru a se ajunge la un total de 10 astfel de puncte de frontieră.

Întrebat despre obligativitatea purtării măștii de protecție, Vela a spus că se lucrează la un document care va lămuri acest aspect. Totodată, acesta a precizat că vor exista sancțiuni pentru toți cei care nu vor respecta măsurile impuse de autorități.

„Ideea este că nepurtarea măştii este un caz care nu e compatibil cu regulile şi în mod normal el trebuie sancţionat. Probabil că sunt şi unele cazuri de excepţie, nu ştiu, probabil cei care sunt alergici, sau cei care pot motiva că purtarea măştii le face rău, dar acest lucru trebuie stabilit de Ministerul Sănătăţii”, a declarat Marcel Vela.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Ministrul de Interne nu a precizat care va fi cuantumul amenzilor, însă a spus că acest aspect este deja prezent în lege, fiind necesar doar Ordinul de ministru care să implementeze fapta și penalizarea.

„Aşa cum ştiţi, este obligatoriu să purtăm mască în spaţii închise. (…) Fie că mergem la magazin, fie că mergem cu autobuzul, tramvaiul sau metroul. Această obligaţie revine în principal agentului economic care face transportul, adică el trebuie să ştie că un cetăţean nu poate să fie pasager dacă nu are masca la el, care să protejeze nasul şi gura”, a explicat Marcel Vela.