• Potrivit Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti, la Gara de Nord, unii şoferi de taxi se folosesc de tot felul de tertipuri pentru a-şi păcăli clienţii.
  • În urma verificărilor s-au întocmit 123 de procese verbale de inspecţie şi s-au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 50.500 de lei.
  • Poliţiştii locali au depistat şi câţiva „piraţi”, taximetrişti falşi, fără autorizaţie de transport persoane în regim de taxi.

Poliţiştii locali din Bucureşti au aplicat în această săptămână amenzi de peste 50.000 de lei în zona Gării de Nord pentru încălcarea Legii taximetriei.

Potrivit Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti, la Gara de Nord, unii şoferi care nu respectă Legea taximetriei se folosesc de tot felul de tertipuri pentru a-şi atrage şi păcăli clienţii.

Folosirea frauduloasă de dotări specifice autovehiculelor taxi, lipsa documentelor necesare desfăşurării activităţii de taximetrie, negocierea tarifului sau refuzul de cursă au fost câteva dintre neregulile depistate, în ultimele trei zile, de poliţişti.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Verificările s-au desfăşurat în colaborare cu poliţiştii Brigăzii Rutiere Bucureşti şi ai Biroului de Poliţie Transporturi Feroviare Gara de Nord.

În urma controalelor, au fost veficate 140 de taximetre, s-au întocmit 123 de procese verbale de inspecţie şi s-au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 50.500 de lei.

Poliţiştii locali au depistat şi câţiva „piraţi”, taximetrişti falşi, fără autorizaţie de transport persoane în regim de taxi care îşi coleantază, ilegal, autoturismele cu însemne şi înscrisuri specifice taxiurilor.

Pe lângă amenzile aplicate, acestora urmează a Ii se suspenda dreptul de a mai conduce un autovehicul pe o perioadă de şase luni prin ridicarea de către Brigada Rutieră Bucureşti a certificatului şi a numerelor de înmatriculare. Alte măsuri complementare au constat în reţinerea a două atestate taxi şi a zece autorizaţii”, au mai transmis poliţiştii locali.