• Joe Biden vrea să se îndepărteze de strategia lui Donald Trump
  • Antony Blinken, fost membru în administraţia Obama, va fi propunerea pentru postul de secretar de stat
  • De asemenea, propunerea pentru postul de ambasador la ONU va fi o femeie de culoare, tot din administraţia Obama

Plecarea lui Donald Trump este iminentă. Joe Biden, preşedintele-ales, a ales persoana pe care o va nominaliza pentru poziţia de secretar de stat, relatează The Guardian.

Biden îl va nominaliza pe diplomatul Antony Blinken ca secretar de stat şi pe Linda Thomas-Greenfield ca ambasador la ONU. Cei doi vin cu o mare experienţă în politică externă, astfel decizia lui Biden este în antiteză cu cele pe care le-a luat Trump de-a lungul mandatului, care a mers pe motto-ul: „America First”.

În timpul campaniei electorale, Joe Biden a criticat dur modul în care Trump a gestionat politica externă şi şi-a luat angajamentul de a îmbunătăţi relaţiile cu NATO, de a combate criza provocată de Covid, de a reintra în „Acordul de la Paris”, dar şi într-un potenţial acord nuclear iranian.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Blinken este un apropiat al lui Biden. El a fost al doilea om în departamentul de stat în timpul administraţiei lui Barack Obama, atunci când Biden a fost vice preşedinte. Thomas-Greenfield, o femeie de culoare, a fost secretar de stat adjunct pentru Africa în perioada în care Obama era la Casa Albă.

Joe Biden ar urma să intre în funcţie pe 20 ianuarie.