• Trump intenţionează să semneze marți peste 100 de grațieri
  • Trump nu va semna însă grațieri pentru el sau pentru membrii familiei sale
  • Capitoliul este păzit de 25.000 de militari

America își schimbă președintele, iar predarea ștafetei se face cu Washingtonul în stare de asediu. 25.000 de soldați sunt mobilizați la Capitoliu, dar serviciile americane încă se tem de un atac.

Toți militarii sunt verificați acum dacă au avut legături în trecut cu autorii violențelor din Congres. Amenințarea pare foarte reală pentru serviciile de securitate. Agenții federali lucrează intens la verificarea tuturor celor 25.000 de militari care vor fi la inaugurarea din 20 ianuarie.

Se știe că în atacul din 6 ianuarie, printre manifestanții violenți s-au numărat și foști militari sau veterani, iar conducerea Gărzii Naționale se teme de o potențială amenințare din interiorul forțelor care vor fi dispuse la Capitoliu. Numele soldaților, care au și titlul onorific de „Gardieni ai Capitoliului” sunt trecute prin bazele de date ale FBI-ului și cei care vor declanșa cea mai mică alarmă vor fi scoși din formația de la Capitoliu.

Recomandări

ATAC ÎNTR-O BISERICĂ DIN SYDNEY
IRANUL ATACĂ ISRAELUL
POLITICO: URSULA ARE ȘANSE MAI MICI LA C.E.
EU VARA NU DORM..
INTERSECȚIILE PRIND CULOARE
MERITĂ COACHELLA ORI BA?

Se poate spune că acum Donald Trump își face curat în lista de prieteni și îi alege acum pe cei care au nevoie de o grațiere. Presa din SUA dezvăluie din surse apropiate președintelui că acesta se pregătește să-i scape de probleme pe cel puțin 100 dintre colaboratorii sai. Și asta numai mâine.

Trump mai poate semna grațieri până în 20 ianuarie la prânz, iar lista ar putea fi și mai mare. Din informațiile de până acum nu se confirma daca printre beneficiari se vor regăsi Julian Assange sau fostul consilier Steve Bannon. În urma violentelor de la Capitoliu, Donal Trump a fost sfătuit să nu se grațieze singur.