Specialiștii americani au capturat prima viespe-gigant asiatică. Insecta reprezintă o amenințare pentru oameni

Specialiștii americani au capturat prima viespe-gigant asiatică. Insecta reprezintă o amenințare pentru oameni Sursa Foto: Profimedia
  • Americanii au capturat prima viespe-gigant asiatică.
  • Au mai fost identificate 4 astfel de insecte în America.
  • Specialiștii vor să le prindă, să le analizeze și să le distrugă coloniile, pentru siguranța oamenilor.

Oficialii de la Washington au capturat prima vispe-gigant asiatică. Oamenii de știință au încercat să prindă insecta încă de anul trecut, atunci când a apărut prima oară în America, relatează CNN.

Viespea-giagant asiatică are o lungime de peste 5 centimetri și poate ataca și ucide atât albine, cât și oameni.

Până în acest moment, au fost identificate 5 astfel de insecte în America, iar aceasta este prima pe care oficialii SUA au reușit s-o captureze.

„Este un moment încurajator pentru noi pentru că abia acum știm că metodele noastre de capturare funcționează. Însă, captura aceasta înseamnă și foarte multă muncă pentru noi de acum încolo”, a declarat Sven Spichiger, entomolog în cadrul Ministerului de Agricultură din America.

Cercetătorii vor începe să studieze locul în care a fost prinsă viespea-gigant asiatică, să caute cuiburi folosind camere cu infraroșu și să pună mai multe capcane. Specialiștii vor să păstreze insectele în viață pentru a le putea analiza și pentru a descoperi coloniile, ca mai apoi acestea să fie distruse.

Cercetătorii speră să le identifice până la mijlocul lunii septembrie, înainte să înceapă sezonul de împerechere și să se înmulțească.