• Americanii au capturat prima viespe-gigant asiatică.
  • Au mai fost identificate 4 astfel de insecte în America.
  • Specialiștii vor să le prindă, să le analizeze și să le distrugă coloniile, pentru siguranța oamenilor.

Oficialii de la Washington au capturat prima vispe-gigant asiatică. Oamenii de știință au încercat să prindă insecta încă de anul trecut, atunci când a apărut prima oară în America, relatează CNN.

Viespea-giagant asiatică are o lungime de peste 5 centimetri și poate ataca și ucide atât albine, cât și oameni.

Până în acest moment, au fost identificate 5 astfel de insecte în America, iar aceasta este prima pe care oficialii SUA au reușit s-o captureze.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

„Este un moment încurajator pentru noi pentru că abia acum știm că metodele noastre de capturare funcționează. Însă, captura aceasta înseamnă și foarte multă muncă pentru noi de acum încolo”, a declarat Sven Spichiger, entomolog în cadrul Ministerului de Agricultură din America.

Cercetătorii vor începe să studieze locul în care a fost prinsă viespea-gigant asiatică, să caute cuiburi folosind camere cu infraroșu și să pună mai multe capcane. Specialiștii vor să păstreze insectele în viață pentru a le putea analiza și pentru a descoperi coloniile, ca mai apoi acestea să fie distruse.

Cercetătorii speră să le identifice până la mijlocul lunii septembrie, înainte să înceapă sezonul de împerechere și să se înmulțească.