• Buncărele din perioada Războiului Rece sunt căutate.
  • Buncărele de protecție sunt renovate și vândute în SUA.
  • Industria buncărelor de apărare din SUA va crește până la 2,46 miliarde de dolari.

În ianuarie 2021, un grup de militanți pro-Trump au luat cu asalt clădirea Capitoliului de la Washington, incident soldat cu morți și răniți. Evenimentul a lăsat urme adânci în populația americană, care acum se teme de un război civil după alegerile de săptămâna viitoare. Acum mulți iau măsuri de protecție.

Crește îngrijorarea că un rezultat contestat între Donald Trump și Kamala Harris pe 5 noiembrie ar putea duce la tulburări civile, un sondaj realizat pentru The Times arătând că un sfert dintre americani se tem de un război civil după alegeri.

Sectorul buncărelor oferă orice, de la adăposturi în curtea din spate până la multiproprietăți de supraviețuire, unde oamenii se pot „ascunde” în caz de colaps societal.

Recomandări

MANDAT DE ARESTARE
PUTIN RIPOSTEAZĂ
CLIMA PROVOACĂ DISCUȚII
JAMIE E ELIBERAT
VREI SĂ FII ANTREPRENOR
ATENȚIE LA VISCOL

Grupul Vivos, care a transformat 575 de buncăre din al Doilea Război Mondial din Dakota de Sud și un buncăr nuclear din Indiana, din perioada Războiului Rece, în adăposturi de supraviețuire, a raportat o creștere de 200% a interesului și a cererilor în această lună, comparativ cu luna septembrie.

„Observăm o creștere majoră a cererii în acest moment, datorită faptului că este un an electoral în SUA, cu tensiuni și preocupări ridicate indiferent de rezultat”, a declarat Dante Vicino, directorul executiv al grupului. „Să recunoaștem, lumea este un loc mai înfricoșător acum decât oricând înainte… Oamenii s-au săturat să-și bage capul în nisipul proverbial și se trezesc la nevoia de a fi mai bine pregătiți.”

Proprietatea buncărelor de lux ale companiei începe de la 35.000 de dolari și, deși a refuzat să împărtășească date exacte privind vânzările, Vicino a declarat că au fost vândute câteva sute de buncăre în SUA.

Citește și