• Reprezentanții lui Ronaldo au refuzat să comenteze.
  • Comunicatul Amnesty International a venit ca răspuns la comentariile făcute de starul portughez la prezentarea sa pentru echipa din Riad.
  • Vreau să ofer o viziune diferită asupra acestui club și a acestei țări. Acesta este motivul pentru care am profitat de această oportunitate.

Amnesty International a declarat miercuri că superstarul de fotbal Cristiano Ronaldo ar trebui să evidențieze problemele legate de drepturile omului în Arabia Saudită în perioada în care a jucat la Al Nassr.

Un comunicat de presă al organizației de supraveghere a drepturilor omului o citează pe Dana Ahmed, cercetător al acesteia pentru Orientul Mijlociu, care a declarat: „Semnarea lui Cristiano Ronaldo de către Al-Nassr se înscrie într-un model mai larg de spălare a sportului în Arabia Saudită. Sportswashing este fenomenul de îmbunătățire a reputației cuiva prin intermediul sportului.

Este foarte probabil ca autoritățile saudite să promoveze prezența lui Ronaldo în țară ca mijloc de a distrage atenția de la istoricul îngrozitor al țării în ceea ce privește drepturile omului, a adăugat Ahmed.
Cristiano Ronaldo nu ar trebui să permită ca faima și statutul său de celebritate să devină un instrument al spălării sportive saudite. El ar trebui să își folosească timpul petrecut la Al-Nassr pentru a vorbi despre nenumăratele probleme legate de drepturile omului din această țară.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Comunicatul susține că statul saudit execută oameni fără un proces echitabil și nu permite libertatea de exprimare sau de asociere. Ronaldo va câștiga aproximativ 200 de milioane de dolari pe an cu Al Nassr, potrivit presei de stat saudite.

Comunicatul Amnesty International a venit ca răspuns la comentariile făcute de starul portughez la prezentarea sa pentru echipa din Riad, luni, unde a spus: Vreau să ofer o viziune diferită asupra acestui club și a acestei țări. Acesta este motivul pentru care am profitat de această oportunitate.