ANAF: De la 1 martie, transmiterea documentelor se va face prin intermediul Spaţiului Privat Virtual

reducere-impozite Sursă foto: ANAF
  • Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunţat vineri că toate documentele care nu sunt încă disponibile în format electronic se pot transmite prin intermediul Formularului de contact accesibil în serviciul Spaţiul Privat Virtual.
  • Potrivit ANAF, pentru transmiterea acestor documente, se selectează categoria „Asistenţă şi îndrumare de specialitate în domeniul fiscal”.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunţat vineri că toate documentele care nu sunt încă disponibile în format electronic se pot transmite prin intermediul Formularului de contact accesibil în serviciul Spaţiul Privat Virtual.

Potrivit ANAF, pentru transmiterea acestor documente, se selectează categoria „Asistenţă şi îndrumare de specialitate în domeniul fiscal”.

Din 1 martie, transmiterea cererilor, înscrisurilor sau a oricăror altor documente către organele fiscale de către contribuabilii/plătitorii persoane juridice, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică, precum şi persoane fizice care desfăşoară o profesie liberală sau exercită o activitate economică în mod independent se face exclusiv prin intermediul Spaţiului Privat Virtual.

ANAF susţine că, pentru a nu exista dificultăţi în transmiterea cererilor, înscrisurilor sau a oricăror altor documente către organele fiscale, Centrul Naţional pentru Informaţii Financiare a procedat la ridicarea limitei maxime a fişierelor ce pot fi ataşate formularului de contact, de la 5 MB la 10 MB.

„De asemenea, pentru a facilita transmiterea documentelor, vă rugăm să aveţi în vedere următoarele: Scanarea la rezoluţie maxim 300 dpi, Eliminarea automată a paginilor albe (goale), Scanarea în alb-negru, Scanarea într-un fişier format PDF, Comprimarea fişierului PDF”, a transmis ANAF.