• Economia României se pune pe picioare timid, după criza provocată de coronavirus.
  • În Trimestrul al III-lea a recuperat doar 5,6 procente, după o cădere în Trimestrul al II-lea recalculată de statistica oficială la 12,2%.

Adrian Codîrlașu, analist economic: „Cred că ne situăm în scenariul pozitiv. Dacă ne uităm la primele 9 luni ale anului, economia scăzut cu undeva la 4,6-5%, similar cu anticipațiile analiștilor CFA România, care la fel, se așteptau la o scădere economică în acest an, undeva tot între 4,5-5%. Părerea mea, cum spuneam, e că suntem într-un scenariu pozitiv, dar dacă ne uităm cu cât au scăzut celelalte țări din Uniunea Europeană, noi suntem între țările cu scădere ceva mai moderată. Având în vedere șocul, cred că economia este pe un trend de recuperare.”

Întrebat dacă putem spera la o recuperare mai rapidă, Adrian Codîrlașu a venit cu o condiție și o avertizare în același timp: să stăpânim valul 2 al crizei medicale.

Adrian Codîrlașu, analist economic: „Putem spera la o recuperare mai rapidă după această creștere timidă din trimestrul al III-lea, însă cu o condiție: să stăpânim cumva acest val 2 al crizei medicale. Vedem cum în toată Uniunea Europeană cazurile zilnice cresc, și ating noi recorduri. Acest lucru va avea un impact negativ asupra economiei, și vedem că multe țări, și în special țări mari din Uniunea Europeană au impus din nou restricții. Aceste restricții vor avea un impact economic, și dacă Germania, Franța, Spania, Italia impun restricții, toată economia europeană va fi lovită. Deci trebuie să fim atenți la acest val 2.”

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE