• Anca Dragu a declarat că România are nevoie de un program coerent de guvernare pe patru ani
  • Șeful Senatului a dat exemplul guvernului condus de Adrian Năstase
  • Anca Dragu: Să amintim că cel mai performant guvern este și cel care ne-a dus către aderarea la Uniunea Europeană a fost guvernul de la începutul anilor 2000, guvernul condus de Năstase

UPDATE 13.00: Anca Dragu nuanțează afirmația despre Guvernul Năstase: M-am referit la lungimea mandatului

Președintele Senatului, Anca Dragu, nuanțează afirmațiile despre Guvernul Adrian Năstase, spunând că nu s-a referit la performanța în sens economic sau politic, ci la lungimea mandatului.

Anca Dragu a scris, duminică, pe Facebook, că în declarația sa de la Prima Tv s-a referit la lungimea mandatului lui Adrian Năstase, nu la performanța politică sau economică a Guvernului Adrian Năstase.

„Declarația mea nu s-a referit la performanța în sens economic sau politic, așa cum se interpretează în spațiul public, ci la lungimea mandatului, și făceam o pledoarie pentru stabilitatea miniștrilor la conducerea ministerelor pentru măcar 4 ani. De altfel, așa începea pledoaria mea și este mai mult decât clar la ce <performanță> m-am referit: <În momentul în care se schimbă miniştrii, ministerele devin destul de greoaie şi reactive. Ai nevoie de această continuitate. Să amintim că cel mai performant guvern este….>. Nu aveam cum să mă refer la performanța politică în interesul cetățenilor, pentru că eu consider – și s-a dovedit în justiție – că acel guvern a fost unul fără integritate, cu oameni care au plătit deja pentru corupție, care a acționat cu aroganță, motiv pentru care șeful acelui guvern a pierdut alegerile”, a scris Anca Dragu, pe Facebook.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

ȘTIRE INIȚIALĂ

Președintele Senatului, Anca Dragu, membru USR PLUS, a avut o declarație surprinzătoare, duminică, atunci când a spus că cel mai performant guvern pe care l-a avut România a fost cel de la începutul anilor 2000, condus de Adrian Năstase.

Anca Dragu a declarat, duminică, la Prima TV, că România are nevoie de un program coerent de guvernare pe patru ani, dând exemplul guvernului condus de Adrian Năstase.

„Noi suntem aici să construim. Noi vrem să aplicăm programul de guvernare în care credem, pe care l-am construit. (…) România are nevoie de un program coerent de guvernare pe patru ani. Întotdeauna am insistat, personal, pentru evitarea fragmentărilor la guvernare, fie că vorbim de un minister sau de un guvern întreg. (…) În momentul în care se schimbă miniștrii, ministerele devin destul de greoaie și reactive. Ai nevoie de această continuitate. Să amintim că cel mai performant guvern este și cel care ne-a dus către aderarea la Uniunea Europeană a fost guvernul de la începutul anilor 2000, guvernul condus de Năstase”, a declarat Anca Dragu.

Dragu a explicat, apoi, că nu este un model Guvernul Năstase, ci că s-a referit doar la continuitate, pentru că a fost un guvern care a rezistat 4 ani.

Nu este vorba despre un model, spuneam de continuitate și că este foarte important să ai un program foarte bine structurat și să ai șansa să îl implementezi pentru că aceste schimbări, aceste rupturi de ritm, nu fac bine implementării politicilor economice și sociale și în cele din urmă ne trezim că avem foarte multe decalaje, dacă ne comparăm cu țările europene, în toate domeniile: educație, sănătate, infrastructură”, a mai spus președintele Senatului, care face parte din Alianța USR PLUS.

Ea a mai spus că USR PLUS nu va ieși de la guvernare, pe fondul crizei politice și că, în mod normal, după demiterea lui Vlad Voiculescu, mandatul de la Ministerul Sănătății ar trebui să revină tot unui membru PLUS.