• Şefa Senatului anunţă un proiect pentru facilitarea accesului la finanţare al companiilor
  • În România s-ar putea introduce şcoala de la 8 la 5
  • Anca Dragu este prima femeie preşedinte la Senat
  • Anca Dragu Paliu a fost ministru al finanţelor între 2015-2017

Dacă ești antreprenor, ia aminte la ce îți spun acum. Șefa Senatului promite că va ieși cu un proiect de lege care să te ajute să obții mai ușor finanțare, pentru că va îmbina fondurile europene cu banii veniți de la bănci.

În acest moment, cele două sunt puţin rupte. Şi vedem chiar o discrepanţă. În domeniul financiar-bancar sunt anumiţi indicatori urmăriţi, în domeniul fondurilor europene se pune mai mult acces pe social. În momentul în care ai un proiect, nu-l poţi evalua cu două unităţi de măsura diferite.”, a spus Anca Dragu.

O schimbare majoră, promite Dragu, o să vină și în rândul școlilor: program de la 8 la 5. Asta înseamnă legi, implementare graduală și școli care să întrunească toate condițiile. Deci mai e mult până departe. Asta ar însemna că intrăm în rândul lumii, pentru că nicăieri nu se învață după-amiază, spune ea.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

„Un copil merge la şcoală dimineaţă la ora 8 unde are cursuri, are masa consistentă, o masa de prânz. Apoi are activităţi. Pe de o parte, copiii au o educaţie complete şi complex, iar părinţii îşi pot vedea de treabă.”, a mai spus Anca Dragu.

În plus, Anca Dragu mai are de lucrat în propria curte. Comunicarea Senatului cu cetățeanul e aproape inexistentă. Iar birocrația din Camera Superioară e de neînțeles. Un management al documentelor nu există aici la Senat.

Urmărirea documentelor. Nu ştii când a intrat un document, unde s-a blocat, cât timp a stat.”, a mai adăugat președintele Senatului.