• A fost descoperit un lamantin cu cuvântul „Trump” răzuit pe spate.
  • Lamantinul este protejat prin lege.
  • Dacă va fi găsit, vinovatul poate primi până la un an de închisoare.

Autoritățile americane pentru animale sălbatice au lansat o anchetă după ce a fost descoperit un lamantin cu cuvântul „Trump” răzuit pe spate. Mamiferul marin a fost văzut duminică în râul Homosassa din Florida, cu numele de familie al președintelui SUA pe corp, potrivit BBC.

Oficialii au declarat agenției de știri AP că animalul nu pare să fie grav rănit, iar cuvântul a fost răzuit pe alge care cresc pe pielea sa. Însă, videocilpul a dus la reacții dure din partea oamenilor. Lamantini, porecliți „vaci de mare”, sunt protejați conform legislației SUA și oricine este găsit vinovat de hărțuirea lor se confruntă cu până la un an de închisoare și o amendă de 50.000 de dolari. Investigațiile asupra incidentului sunt conduse de US Fish and Wildlife Service (USFWS).

Lamantinii, desori răniți de bărcile cu motor

Centrul pentru Diversitate Biologică, o organizație caritabilă de conservare, oferă, de asemenea, 5.000 de dolari pentru informații care conduc la condamnarea celor responsabili.

„Este sfâșietor faptul că acest lamantin a fost supus acestei fapte ticăloase și criminale. Este clar că oricine a făcut rău acestui gigant lipsit de apărare și blând este capabil de violențe grave și trebuie să fie reținut imediat”, a declarat Jaclyn Lopez, directorul centrului.

Lamantinul a devenit o mascotă neoficială pentru statul Florida, unde, în prezent, există 6.300 de exemplare. „Vacile de mare” preferă apele puţin adânci din apropierea coastelor Floridei, ori din alte zone asemănătoare din America Centrală şi de Nord, dar de cele mai multe ori sunt rănite de bărcile cu motor.