• Un subofiţer român le-ar fi cerut oamenilor veniţi pentru vaccin să îi facă rost de băutură de la un magazin din zonă
  • Incidentul a avut loc la Brigada Multinaţională Sud-Est UM 01083, locaţie din Craiova unde autorităţile au constituit un centru de vaccinare
  • Postul subofiţerului era chiar la intrare, iar sarcina lui de serviciu era să efectueze trierea persoanelor
  • După acest incident, subofiţerul a fost trimis la psihiatrie, pentru un control amănunţit

Acuzaţii grave într-o unitate militară formată din mai multe naţionalităţi, Brigada Multinaţională Sud-Est din Craiova, care este şi centru pentru vaccinare. Un subofiţer român le-ar fi cerut oamenilor veniţi pentru vaccin să îi facă rost de băutură de la un magazin din zonă.

Incidentul a avut loc la Brigada Multinaţională Sud-Est UM 01083, locaţie din Craiova unde autorităţile au constituit un centru de vaccinare.

Poliţia a fost solicitată să intervină marţi la sediul acestei unităţi de elită a Armatei Române, după ce o persoană a sunat la numărul de urgenţă şi a transmis faptul că un agent de pază în instituţia militarizată le cerea oamenilor veniţi la vaccinare să îi cumpere votcă.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Postul subofiţerului era chiar la intrare, iar sarcina lui de serviciu era să efectueze trierea persoanelor.

Gardianul îi aborda pe oameni explicându-le că nu poate pleca din post, apoi le întindea o bancnotă de 10 lei, cu misiunea de a merge să îi aducă băutură de la unul dintre magazinele din zonă. Potrivit femeii care a făcut reclamaţia, câteva persoane l-au refuzat politicos, dar unui bătrân i s-a făcut milă şi a cedat rugăminţilor. Omul s-ar fi îndurat şi a mers să cumpere alcool pentru agent.

Solicitată de MEDIAFAX să ofere un punct de vedere, Poliţia Dolj a precizat că un echipaj s-a deplasat la locul indicat de apelul la 112.

Oamenii legii n-au identificat persoana care a sunat la 112, dar au contactat-o ulterior telefonic. Aflând la faţa locului că este vorba despre un subofiţer, poliţiştii n-au continuat cercetările, pasând cazul spre rezolvare către conducerea unităţii militare, ofiţerii şi subofiţerii fiind încadraţi de lege într-un regim special.

Răspunsul unității militare

UM 01083 este o unitate multinaţională, în care activează militari din România, Polonia sau Bulgaria.

Unitatea militară vizată de scandal a trimis pe mail un răspuns pentru MEDIAFAX. Deşi susţine că a închis cazul, conducerea UM01083 l-a schimbat pe subofiţer din funcţie: „Cu privire la solicitarea dumneavoastră, vă comunicăm următoarele: confirmăm faptul că, marţi, 18 mai, în jurul orei 09.30, o persoană care se afla în Centrul de vaccinare deschis în incinta UM01083 Craiova a apelat la numărul unic de urgenţă 112, reclamând o situaţie de genul celei prezentate de dumneavoastră, în care a fost implicat un subofiţer din cadrul unităţii. În paralel, conducerea UM01083 a numit o comisie de cercetare administrativă cu privire la această situaţie. Până la finalizarea cercetărilor, subofiţerul în cauză a fost schimbat din funcţia de registrator. Informaţii suplimentare cu privire la concluziile cercetării vă vor putea fi comunicate după finalizarea acesteia”.

Sursele MEDIAFAX susţin că, după acest incident, subofiţerul a fost trimis la psihiatrie, pentru un control amănunţit.