• Cercetătorii militari ruși ar fi continuat să lucreze la dezvoltarea agentului neurotoxic Noviciok
  • Rusia a spus că a distrus ultimele sale arme chimice în 2017
  • Oamenii de știință identificați în anchetă fie au închis, fie au negat implicarea atunci când au fost contactați telefonic

O anchetă internațională spune că cercetătorii militari ruși au continuat să dezvolte Novichok mult timp după ce Rusia a închis oficial programul militar, scrie The Moscow Times.

Ancheta a avut loc pe fondul temerilor din Occident cu privire la presupusa utilizare de către Rusia a armelor chimice pe teritoriul străin și intern, acuzații pe care Moscova le neagă.

Uniunea Europeană și Marea Britanie au aplicat deja sancțiuni împotriva Rusiei pentru implicarea în otrăvirea lui Navalnîi cu Novichok.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
CINE-I „DI VINĂ”?
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

Rusia a pretins că își distruge ultimele arme chimice în 2017, însă programul de dezvoltare Novichok a continuat sub aparența unor cercetări civile, a scris Bellingcat într-o anchetă comună cu The Insider, Radio Europa Liberă și săptămânalul Der Spiegel.

Înregistrările telefonice obținute arată o strânsă coordonare între instituțiile de stat care au continuat dezvoltarea Noviciokului și Unitatea de elită 29155 din cadrul Serviciilor secrete GRU care este bănuită de implicare în mai multe otrăviri cu Noviciok, spun publicațiile media menționate mai sus.