• Beijingul a considerat potențialul militar al coronavirusurilor SARS încă din 2015.
  • Oamenii de știință chinezi au examinat manipularea bolilor „într-un mod nemaivăzut înainte”.
  • Deputatul Tom Tugendhat, care conduce Comisia de afaceri externe a Camerei Comunelor: Dovezile reprezință o preocupare majoră.

Cercetătorii chinezi s-au pregătit pentru un al Treilea Război Mondial cu arme biologice și genetice, inclusiv coronavirus, în ultimii șase ani, potrivit unui document obținut de anchetatorii americani, scrie Daily Mail. 

Potrivit documentului, armele biologice vor fi „arma de bază pentru victorie” într-un astfel de conflict, chiar subliniind condițiile perfecte pentru a elibera o armă biologică și documentând impactul pe care l-ar avea asupra „sistemului medical al inamicului”.

Totodată, Beijingul ar fi considerat potențialul militar al coronavirusurilor SARS încă din 2015 ca fiind ridicat, accentuând temerile asupra cauzei Covid-19, unii oficiali încă mai cred că virusul ar fi putut scăpa dintr-un laborator chinez.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Dosarul întocmit de oamenii de știință ai Armatei Populare de Eliberare și oficiali din domeniul sănătății arată că aceștia au examinat manipularea bolilor „într-un mod nemaiîntâlnit până acum”.

Înalți oficiali guvernamentali spun că dovezile „ridică îngrijorări majore” cu privire la intențiile celor apropiați președintelui chinez XI Jinping, pe fondul temerilor tot mai mari cu privire la lipsa de reglementărilor a țării cu privire la activitatea sa în laboratoare.

Autorii documentului insistă asupra faptului că al Treilea Război Mondial „va fi biologic”, spre deosebire de primele două războaie care au fost descrise drept chimice și respectiv nucleare.

Cercetările care au sugerat că cele două bombe atomice aruncate asupra Japoniei i-au forțat să se predea și, aducând sfârșitul celui de-al doilea război mondial, susțin că armele biologice vor fi „arma de bază pentru victorie” într-un al treilea război mondial.

Documentul prezintă, de asemenea, condițiile ideale pentru a elibera o armă biologică și a provoca daune maxime.

Deputatul Tom Tugendhat, președintele comisiei pentru afaceri externe, a declarat: „Acest document ridică îngrijorări majore cu privire la ambițiile unora dintre cei care sfătuiesc conducerea superioară a partidului. Chiar și sub cele mai stricte controale, aceste arme sunt periculoase”

Expertul în arme chimice, Hamish de Bretton-Gordon, a declarat: „China a zădărnicit toate încercările oamenilor legii de a cerceta laboratoarele sale unde ar fi putut avea loc astfel de experimente”.