Andreea Moldovan, despre ordinul de carantinare: „Nu am făcut nimic de capul meu”

Andreea Moldovan Mediafax Foto
  • Andreea Moldovan, fostul secretar de stat la Ministerul Sănătății, a spus că nu a emis ordinul privind noile criterii de carantină „de capul ei”
  • Aceasta a precizat că din partea INSP, la discuții a participat dr. Adriana Pistol, dr. Florentina Furtunescu, dr. Radu Cucuiu, iar din partea DSU, dr. Raed Arafat și dr. Călin Alexandru și ajutoarele lor
  • Aceasta a afirmat că a vrut să facă această clarificare, pentru că „nu am lucrat de capul meu”

Fostul secretar de stat Andreea Moldovan, acuzată că a emis ordinul de ministru privind noile criterii de carantină fără avizul INSP și CNSU, a spus, vineri, cu cine au fost discuțiile despre acest ordin: „Nu am făcut de capul meu”, spune dr. Moldovan.

„Pentru că s-a discutat foarte mult în presă despre acea întâlnire și indicii de carantină, vreau doar să menționez că discutarea lor s-a făcut în două zile succesive la sediul Ministerului Sănătății într-o companie mai mult decât selectă, reunind reprezentanți ai INSP și DSU”, a spus Moldovan.

Aceasta a precizat că din partea INSP, la discuții a participat dr. Adriana Pistol, dr. Florentina Furtunescu, dr. Radu Cucuiu, iar din partea DSU, dr. Raed Arafat și dr. Călin Alexandru și ajutoarele lor. Din partea Ministerului Sănătății, a participat la discuții un grup de epidemiologi, asistenți medicali, ministrul Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan.

Practic așa s-a purtat discuția. A fost o discuție de trei – patru ore. S-a revenit a doua zi cu clarificări și cu discuții suplimentare, astfel încât forma finală a fost forma agreată de către toate lumea, atunci, la Minister, și ulterior și în grupul tehnico-științific”, a explicat dr. Andreea Moldovan.

Aceasta a afirmat că a vrut să facă această clarificare, pentru că „nu am lucrat de capul meu”.