• Andrei Baciu apare pe coperta The Times of Africa.
  • Andrei Baciu: Campania de vaccinare a României e o poveste de succes.
  • România e penultima în UE la vaccinarea cu măcar o doză.

Celebritatea lui Andrei Baciu a depășit granițele României și chiar ale Europei. Poza secretarului de stat a ajuns pe coperta The Times of Africa – după cum s-a lăudat Baciu pe pagina lui de Facebook. Titlul materialului e „Vaccinuri echitabile, sigure și eficiente, la nivel global”. Iar Baciu s-a lăudat cu succesul campaniei de vaccinare, despre care ne vorbește în fiecare săptămână, cot la cot cu Valeriu Gheorghiță.

Campania de vaccinare a României e un exemplu concret de bune practici în regiune. Această poveste de succes e unul dintre cele mai puternice argumente în favoarea proiectului de sănătate al Uniunii Europene.


Succesul și exemplul despre care vorbește secretarul de stat de la Sănătate, pe numele lui complet Romică-Andrei Baciu, nu se văd însă și în statistici.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT


România poate fi un exemplu doar pentru vecinii bulgari. În rest, suntem la distanță de toate țările din UE, la capitolul vaccinare cu cel puțin o doză. Suntem la ani distanță – la propriu, ținând cont de actuala rată de vaccinare – de state precum Marea Britanie, Ungaria sau Malta.