• Premierul australian Scott Morrison a prezentat scuze oficiale unei foste angajate politice care a declarat că a fost violată de un coleg în Parlament în 2019.
  • Cazul lui Brittany Higgins a declanșat o revizuire amplă care a identificat o cultură de „club al băieților” în parlament în care hărțuirea sexuală este răspândită.
  • Scuzele prezentate marți în parlament s-au adresat și altor persoane care au fost victime ale comportamentului sexual nepotrivit sau ale hărțuirii.

Premierul australian Scott Morrison a prezentat scuze oficiale unei foste angajate politice care a declarat că a fost violată de un coleg în Parlament în 2019, relatează BBC.

Cazul lui Brittany Higgins a declanșat o revizuire amplă care a identificat o cultură de „club al băieților” în parlament în care hărțuirea sexuală este răspândită.

Scuzele prezentate marți în parlament s-au adresat și altor persoane care au fost victime ale comportamentului sexual nepotrivit sau ale hărțuirii.

Recomandări

O FURTUNĂ SOLARĂ AMENINȚĂ PĂMÂNTUL
ATENȚIE, CIP DEFECT
JUMĂTATE TU, JUMĂTATE EU
ISRAELUL EXTINDE OPERAȚIUNEA ÎN RAFAH
CIOLACU IA MĂSURI ANTI-SHRINKFLAȚIE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ

Morrison s-a confruntat anterior cu critici în legătură cu reacțiile sale.

Higgins, fostă colaboratoare a doi miniștri, a fost așezată în galeria publică a Camerei Reprezentanților pentru a urmări scuzele prim-ministrului, ale liderului opoziției și ale altora.

„Îmi pare rău, ne pare rău. Îmi pare rău doamnei Higgins pentru lucrurile teribile care au avut loc aici. Locul care ar fi trebuit să fie un loc de siguranță, dar care s-a dovedit a fi un coșmar”, a declarat dl Morrison.
„Îmi pare rău pentru mult mai mult decât atât. Pentru toți cei care au venit înaintea doamnei Higgins… dar ea a avut curajul să vorbească, așa că iată-ne aici”.

Brittany Higgins a contribuit la motivarea a zeci de mii de oameni să se alăture protestelor de anul trecut, după ce a făcut publice acuzațiile sale.

O analiză realizată ulterior de comisarul pentru discriminare sexuală, Kate Jenkins, a constatat că unul din trei angajați care lucrează în birourile parlamentare a fost supus hărțuirii sexuale.

Echipa sa a intervievat aproape 500 de persoane, a citit peste 300 de contribuții scrise și a ascultat 1,723 de persoane și 33 de organizații. Raportul său a detaliat o cultură a „intimidării, hărțuirii sexuale și agresiunii sexuale” determinată de alcool.

Scuzele de marți au fost una dintre recomandările analizei realizate de Kate Jenkins.

Brittany Higgins a afirmat că a fost violată în biroul șefului ei în 2019, iar când a raportat violul ministrului apărării de atunci, Linda Reynolds, a fost marginalizată, i s-a oferit puțin sprijin și a fost presată să își părăsească locul de muncă.

Anul trecut, dna Higgins l-a acuzat pe prim-ministru că a folosit „o retorică continuă de blamare a victimelor”, care a fost „personal foarte dureroasă pentru mine și pentru nenumărați alți supraviețuitori”.

Fosta australiancă a anului Grace Tame, o supraviețuitoare a abuzurilor sexuale, a calificat scuzele de marți drept o „cascadorie” și a cerut „măsuri proactive și preventive” într-un tweet.