• Angela Merkel a atras atenţia cu privire la numărul mare de infectări şi al numărului mare de decese provocate de Covid
  • „Îmi pare foarte rău, din tot sufletul”
  • Merkel a cerut închiderea magazinelor, după Crăciun, cel puţin până pe 10 ianuarie

Cancelarul Germaniei Angela Merkel a cerut restricţii mai dure pentru a reduce rata infectării, relatează Bild. În Germania, numărul de decese zilnice, provocate de Covid, a ajuns la aproape 600 de persoane.

„Îmi pare foarte rău, din tot sufletul, dar dacă preţul pe care îl plătim este de 590 de decese pe zi, atunci, după părerea mea, acest lucru nu este acceptabil. Trebuie să facem tot ce putem pentru a ne asigura că nu vom avea din nou o creştere exponenţială”, a spus Merkel într-un discurs dinaintea dezbaterii privind bugetul Germaniei.

Cancelarul Germaniei a spus că o măsură corectă este înăsprirea restricţiilor. Printre ele, Merkel a menţionat prezenţa mai scăzută a elevilor la şcoală, dar şi închiderea magazinelor, după Crăciun, cel puţin până pe 10 ianuarie.

Din cauza faptului că Germania este o ţară federală, landurile au ultimul cuvânt cu privire la educaţie şi la modul de implementare al măsurilor anti-Covid.

„Dacă avem conctat prea mare cu alţi oameni înainte de Crăciun şi va fi ultimul Crăciun cu bunicii noştri, sigur am făcut ceva greşit. Nu ar trebui să facem acest lucru”, a mai spus Merkel.