• Cancelarul Angela Merkel a făcut joi apel la germani să rămână acasă de Paşte şi să se întâlnească cu cât mai puţini oameni
  • Angela Merkel: „Ar trebui să fie un Paşte liniştit
  • Cancelarul german şi-a exprimat speranţa că această campanie lentă de vaccinare va fi accelerată după Paşte

Cancelarul Angela Merkel a făcut joi apel la germani să rămână acasă de Paşte şi să se întâlnească cu cât mai puţini oameni pentru a ajuta la reducerea celui de-al treilea val al pandemiei de coronavirus.

„Ar trebui să fie un Paşte liniştit, cu cei apropiaţi de tine, cu contact foarte redus. Vă îndemn să vă abţineţi de la orice călătorie neesenţială”, a spus Merkel într-un mesaj video, adăugând că aceasta este singura modalitate de a ajuta medicii şi asistentele care luptă cu virusul.

Merkel a mai spus că în acest al treilea val nu doar persoanele vârstnice ajung la spital în stare gravă, ci sunt pacienţi de toate vârstele.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Cancelarul german şi-a exprimat speranţa că această campanie lentă de vaccinare va fi accelerată după Paşte, când medicii de familie vor începe să administreze şi ei vaccinul.

Christian Karagiannidis, şeful ştiinţific al asociaţiei DIVI pentru medicină intensivă şi de urgenţă, a declarat că Germania are nevoie de o carantină de două săptămâni, vaccinări mai rapide şi teste obligatorii în şcoli. În lipsa acestor măsuri, spitalele din Germania vor fi copleşite, avertizează Christian Karagiannidis.

Spre deosebire de Marea Britanie şi Franţa, cele 16 state federale ale Germaniei au fost reticente în a impune limite drastice circulaţiei.

Numărul de cazuri de coronavirus confirmate în Germania, cea mai populată ţară din Europa şi cea mai mare economie de pe continent, a crescut joi cu 24.300, cea mai mare creştere zilnică din 14 ianuarie.