• Merkel spune că noile variante de COVID-19 pot produce un al treilea val de infecții și trebuie să continuăm cu „mare grijă”
  • Angela Merkel a prelungit restricțiile în Germania până pe 7 martie
  • Angela Merkel a descris, de asemenea, vaccinul COVID-19 de la AstraZeneca, pe care unii lucrători din domenii esențiale l-au refuzat

Noile variante de COVID-19 pot produce un al treilea val de infecții și trebuie să continuăm cu „mare grijă”, astfel încât să nu devină necesar un nou lockdown, a declarat cancelarul Angela Merkel, conform Reuters.

„Din cauza noilor variante, intrăm într-o nouă fază a pandemiei, din care ar putea apărea un al treilea val. Așadar, trebuie să acționăm cu înțelepciune și atenție, astfel încât un al treilea val să nu necesite o nouă carantină”, a spus Angela Merkel, într-un interviu pentru publicația Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Angela Merkel a prelungit restricțiile în Germania până pe 7 martie, tocmai pentru a reduce răspândirea coronavirusului. Saloanele de coafură și frizeriile vor putea fi redeschise începând cu 1 martie, dar pragul pentru o redeschidere treptată a restului economiei vizează o rată de infectare de cel mult 35 de cazuri noi la 100.000 de persoane pe parcursul a șapte zile.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Angela Merkel a descris, de asemenea, vaccinul COVID-19 de la AstraZeneca, pe care unii lucrători din domenii esențiale l-au refuzat. Cancelarul Germaniei a spus despre acest vaccin că este „un vaccin de încredere, eficient și sigur”.

„Atât timp cât vaccinurile sunt la fel de rare pe cât sunt în acest moment, nu poți alege cu ce vrei să fii vaccinat”, a încheiat Angela Merkel, comentând situația actuală și disponibilitatea vaccinurilor.