Scandal politic în Germania. Thomas Kemmerich a renunțat la funcția de premier al landului Turingia după ce Merkel a declarat că alegerea lui este „de neiertat”.
  • Thomas Kemmerich a demisionat din funcţia de premier al landului german Turingia.
  • Politicianu şi-a atras critici dure pentru că fusese ales cu susţinerea partidului extremist Alternativă pentru Germania (AfD).
  • Alegerea lui a fost comparată cu ascensiunea naziştilor, care au avut primii reprezentanţi la nivel politic, în 1930, chiar în Turingia

„Demisia era inevitabilă. (…) Am analizat reacţiile la nivelul landului, în presă şi pe reţelele de socializare online”, a declarat Kemmerich.

„Partidul Alternativă pentru Germania a vrut să afecteze democraţia”, a precizat el, subliniind că nu a existat şi nu va exista colaborare cu formaţiunea de extremă-dreapta.

Kemmerich şi-a atras critici puternice după ce a fost ales miercuri în funcţia de premier al landului Turingia cu sprijinul partidului extremist Alternativă pentru Germania.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

Cancelarul Angela Merkel a criticat alegerea lui Thomas Kemmerich

Cancelarul Angela Merkel i-a cerut demisia lui Kemmerich și s-a plâns că rezultatul alegerilor este „de neiertat” şi a numit ziua drept una proastă pentru democraţie.

Mii de oameni au protestat în oraşele germane după ce Kemmerich a ajuns premier cu sprijinul AfD. Partidele germane au refuzat întotdeauna să facă alianţe cu extrema dreaptă.

Decizia AfD a fost comparată cu ascensiunea la putere a naziştilor. În anul 1930, naziştii au avut membri în Guvernul Turingiei. Era prima reuşită politică majoră a partidului, iar trei ani mai târziu Adolf Hitler era numit cancelar al Germaniei.