Thomas Kemmerich a demisionat în Germania. Alegerea lui a fost comparată cu ascensiunea naziştilor

Angela Merkel

Angela Merkel

„Demisia era inevitabilă. (…) Am analizat reacţiile la nivelul landului, în presă şi pe reţelele de socializare online”, a declarat Kemmerich.

„Partidul Alternativă pentru Germania a vrut să afecteze democraţia”, a precizat el, subliniind că nu a existat şi nu va exista colaborare cu formaţiunea de extremă-dreapta.

Kemmerich şi-a atras critici puternice după ce a fost ales miercuri în funcţia de premier al landului Turingia cu sprijinul partidului extremist Alternativă pentru Germania.

Cancelarul Angela Merkel a criticat alegerea lui Thomas Kemmerich

Cancelarul Angela Merkel i-a cerut demisia lui Kemmerich și s-a plâns că rezultatul alegerilor este „de neiertat” şi a numit ziua drept una proastă pentru democraţie.

Mii de oameni au protestat în oraşele germane după ce Kemmerich a ajuns premier cu sprijinul AfD. Partidele germane au refuzat întotdeauna să facă alianţe cu extrema dreaptă.

Decizia AfD a fost comparată cu ascensiunea la putere a naziştilor. În anul 1930, naziştii au avut membri în Guvernul Turingiei. Era prima reuşită politică majoră a partidului, iar trei ani mai târziu Adolf Hitler era numit cancelar al Germaniei.

Exit mobile version