• Angela Merkel solicită crearea unei Uniuni Europene a Sănătății
  • Merkel le-a spus reporterilor că această criza a convins-o de necesitatea unei uniuni sanitare
  • În mai, Merkel și președintele francez, Emmanuel Macron, au propus creșterea „suveranității” Europei în ceea ce privește produsele medicale

Angela Merkel cere crearea unei Uniuni Europene a Sănătății pentru o abordare mai integrată a asistenței medicale în statele membre, relatează The Independent.

După un summit la Bruxelles, cancelarul german a spus că întrajutoarea dintre statele membre în domeniul asistenței medicale s-a îmbunătățit în timpul pandemiei de coronavirus. Merkel le-a spus reporterilor că această criza a convins-o de necesitatea unei uniuni sanitare.

Germania a deținut președinția rotativă a Consiliului European în ultimele șase luni și de multe ori a promovat o abordare comună a crizei provocate de pandemie.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Angela Merkel, cancelarul Germaniei: „La început a existat multă confuzie, cu diferitele moduri de a reacționa la virus. Acum coordonarea s-a îmbunătățit și poartă ștampila Comisiei Europene. Coordonarea vaccinurilor este un bun exemplu în acest sens.”

„După aceste șase luni, sunt convinsă de necesitatea de a lucra la o Uniune Europeană a Sănătății pentru a stabili un exemplu pentru alte probleme importante.”

În mai, Merkel și președintele francez, Emmanuel Macron, au propus creșterea „suveranității” Europei în ceea ce privește produsele medicale și farmaceutice. Cu toate acestea, dacă se va realiza o uniune a sănătății, este puțin probabil să fie opera cancelarului german. Angela Merkel a spus că se va retrage din prima linie a politicii la următoarele alegeri din septembrie 2021.