• Cancelarul Angela Merkel i-a îndemnat sâmbătă, pe germani să evite vizitarea membrilor familiei de Crăciun.
  • Ea le-a sugerat să folosească în schimb, apeluri video pentru felicitări.
  • Mesajul vine în contextul în care țara se luptă cu COVID-19.

Germania se confruntă cu o creștere a infecțiilor cu coronavirus și a deceselor. Laudele pentru Merkel pentru că a îmblânzit primul val s-au transformat în critici privind eșecul perceput al abordării celui de-al doilea val, potrivit Reuters.

„Femeile și bărbații care stau departe de casă pentru a ne asigura securitatea, știu ce înseamnă să aibă un contact limitat cu cei dragi”, a spus Merkel în podcastul său video săptămânal.

„Ei știu ce înseamnă să poți să comunici doar pe Skype o perioadă lungă de timp, în loc să fii împreună”, a spus ea, referindu-se la sistemul de apeluri video Microsoft, folosit de membrii serviciului staționat în străinătate.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Germania a înregistrat peste 31.000 de noi infecții și 702 de decese sâmbătă, a declarat Institutul „Robert Koch” pentru boli infecțioase. Acesta a fost dublul numărului de infecții raportate la 15 decembrie, cu o zi înainte ca Germania să intre într-un lockdown dur, care se așteaptă să dureze cel puțin până la 10 ianuarie.

Merkel a făcut apeluri emoționale înaintea Crăciunului și a Anului Nou, îndemnând germanii să evite călătoriile inutile și să limiteze contactele sociale la un minim absolut, în timp ce experții din domeniul sănătății avertizează cu privire la o creștere a infecțiilor în timpul sărbătorilor.

„Ceea ce ne așteaptă pe mulți dintre noi de Crăciun este obișnuit pentru oamenii aflați în misiuni în străinătate”, a spus ea sâmbătă, având la cadru, un pom de Crăciun în fundal.

Pe 27 decembrie, Germania se așteaptă să lanseze vaccinul COVID-19 dezvoltat de compania germană BioNTech și compania americană Pfizer.