Angela Merkel, după ce a văzut rezultatele Sputnik V: „Toate vaccinurile sunt binevenite”

  • Merkel spune că „toate vaccinurile permise vor fi binevenite”
  • Cancelarul german Angela Merkel a salutat „rezultatele bune” ale vaccinului rusesc.
  • Sputnik V are o eficiență de 91,6%, potrivit unui studiu verificat de cercetători străini.

Cancelarul german Angela Merkel susține posibilitatea achiziționării vaccinului rus anti-Covid, Sputnik V, dacă acesta va fi aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului, transmite DW.

„Fiecare vaccin este binevenit în Uniunea Europeană”, a declarat Merkel pentru televiziunea publică ARD, lăudând „rezultatele bune” ale vaccinului Sputnik V.

Totodată, Merkel a adăugat că a vorbit recent cu președintele rus Vladimir Putin despre vaccin.

 „Toți cei care obțin o autorizare din partea EMA vor fi cu siguranță bineveniți, am discutat exact despre acest punct cu președintele rus”, a afirmat cancelarul

Studiul publicat de The Lancet plasează vaccinul rusesc în top trei mondial din punct de vedere al eficienței

Sputnik V s-a dovedit a avea o eficiență de 91,6% împotriva coronavirusului, potrivit rezultatelor unor studii intermediare.

Este net superior față de vaccinul AstraZeneca/Oxford, eficient în proporție de circa 60%, potrivit Agenției Europene pentru Medicamente (EMA).

Merkel a declarat că Germania va vaccina 10 milioane de persoane până la sfârșitul lunii martie.

„Este adevărat că, în unele zone, ritmul de vaccinare a devenit mai lent, dar au existat motive întemeiate pentru ca acesta să fie mai lent. Nu putem face un plan de vaccinare rigid. Trebuie să fie „dinamic” și adaptat situației în funcție de aprovizionare și livrări.”, a spus Merkel.