- Angela Merkel îndeamnă Rusia să ancheteze otrăvirea disidentului Aleksei Navalnîi
- Cancelarul Germaniei: „Cei responsabili trebuie identificaţi şi traşi la răspundere”
- Medicii germani: Disidentul rus Aleksei Navalnîi, transferat în comă în Germania, prezintă urme ale unei substanţe toxice
Cancelarul german, Angela Merkel, a cerut luni seară Administraţiei de la Moscova să investigheze presupusa otrăvire a disidentului rus Aleksei Navalnîi, transferat din Rusia în Germania în comă.
„În contextul rolului important jucat de domnul Aleksei Navalnîi în opoziţia politică din Rusia, autorităţile de acolo sunt îndemnate urgent să investigheze această infracţiune în detaliu şi în mod total transparent. Cei responsabili trebuie identificaţi şi traşi la răspundere”, a declarat Angela Merkel, citată de agenţia de presă Reuters.
Disidentul rus Aleksei Navalnîi, transferat în comă în Germania, prezintă urme ale unei substanţe toxice, a anunţat luni Spitalul Charité din Berlin, citat de publicaţia Der Spiegel. „Analizele relevă o intoxicaţie cu o substanţă activă din clasa colinesterază”, a transmis Clinica Charité.
Autorităţile germane suspectează că Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse adus în comă în Germania, a fost otrăvit, a afirmat Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Berlin. „Suspiciunea este că domnul Aleksei Navalnîi a fost otrăvit; din păcate, au fost mai multe cazuri de acest fel în istoria recentă a Rusiei”, a declarat Steffen Seibert, citat de publicaţia Die Welt. „Dat fiind că este foarte probabil să fie vorba de un act de otrăvire, este necesară protecţie”, a precizat Steffen Seibert.
Medicii din oraşul rus Omsk, unde Aleksei Navalnîi a fost internat înainte de a fi transferat în Germania, au declarat că disidentul nu a fost otrăvit.
- LIVE UPDATE. Război în Ucraina, ziua 1004. Putin anunță producția în masă a rachetei „Oreshnik”
- LIVE UPDATE. Război în Israel, ziua 414. Ungaria îl invită pe Benjamin Netanyahu în vizită în ciuda mandatului de arestare emis de CPI
- STUDIU. Cercetătorii cartografiază heliosfera. Ce descoperiri au făcut despre „bula noastră portectoare”
- STUDIU. Tinerii din Generația Z prioritizează experiențele și bunăstarea personală în cheltuielile lor
- China a creat gravitație de 1900 G. Cum funcționează CHIEF